Fyn Rundt erstatter Kongelig Classic i Sønderborg

Fyn Rundt for Bevaringsværdige Skibe var i Sønderborg i 2012. Nu kommer Fyn Rundt tilbage den 24 og 25. juli i år. Arkivfoto: Claus Thorsted

Fyn Rundt erstatter Kongelig Classic i Sønderborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Da foreningen bag Kongelig Classic har valgt at nedlægge sig selv, har kulturudvalget besluttet at give det ellers afsatte tilskud til Fyn Rundt for Bevaringsværdige Skibe.

Sønderborg/Aabenraa: I syv år har regattaen Kongelig Classic lagt til i Sønderborg, Aabenraa og Flensborg. Sønderborg Kommune har de senere år støttet arrangementet med 180.000 kroner pr. år, men pengene fra Kongelig Classic 2019 bliver nu flyttet til Fyn Rundt for Bevaringsværdige Skibe. Det skyldes, at foreningen Fyn Rundt har tilbudt Sønderborg Kommune at være anløbsby under dettes års sejlads. Samtidig har foreningen bag Kongelig Classic i Aabenraa nedlagt sig selv.

Det er et enigt udvalg for kultur, handel og turisme, der har sagt ja til at blive havneby under Fyn Rundt.

- Da Kongelig Classic har nedlagt sig selv, har vi sagt ja til Fyn Rundt, så vi bevarer den maritime kulturoplevelse. Det er et fantastisk tilbud, som sikrer, at der fortsætter en maritim kulturoplevelse. I Sønderborg har vi fokus på et maritimt kulturliv, så Fyn Rundt er en enestående mulighed også fremadrettet, siger Stephan Kleinschmidt (Sl.P.), der er udvalgsformand.

Politikerne har sagt ja til en budgetramme på op til 180.000 kroner til arrangementet. Pengene skal blandt andet gå til gebyr for deltagelse, aktiviteter på havnen, telte, havnepenge og markedsføring.

Mindst 50 skibe på vej

Fyn Rundt planlægger at anløbe byerne Bogense, Fredericia, Assens, Sønderborg, Marstal og Fåborg. Mindst 50 store, gamle sejlskibe vil anløbe Sønderborg Havn den 24. juli og sejle igen den 25. juli. Løbslederen er glad for Sønderborgs ja til Fyn Rundt.

- Jeg er vældig glad for, at Sønderborg har sagt ja. Vi var der i 2012, hvor vi blev mægtigt godt modtaget. Det er en fantastisk havn, hvor vi følte os meget velkomne, siger Jay Brun Jensen.

Foreningen Fyn Rundt arrangerer flere ting på havnen som konkurrencer for deltagerne på skibene og en maritim oplevelsesrambla, hvor der blandt andet vil være sejlmagerværksted, en smedje og reberbane, hvor man kan slå reb. Man kan også kaste med kasteline. Fyn Rundt medbringer også foodtrucks, og skibene vil holde åbent skib.

- Der vil være liv og glade dage. Værtsbyen skal så hægte sig op på det og skabe nogle ekstra aktiviteter, siger Jay Brun Jensen.

Fyn Rundt erstatter Kongelig Classic i Sønderborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce