Forældre vil etablere forening i Sønderborg

Ny forening vil styrke forælder-stemmen i den politiske debat. Arkivfoto: Timo Battefeld

Forældre vil etablere forening i Sønderborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny forening vil styrke forælder-stemmen i den politiske debat og børnenes vilkår.

Sønderborg: I april var masser af mennesker på gaden rundt om i Danmark herunder Sønderborg for at demonstrere for minimumsnormeringer i daginstitutionerne.

Kræfter fra den gang er nu gået i gang med at etablere en lokal forældreforening.

- Aldrig før har børns vilkår været så meget på tapetet. Der er momentum lige nu, og det vil vi forsøge at udnytte, siger Karsten Wohlgemuth, der er en af initiativtagerne.

Også i valgkampen var kvalitet og vilkår i dagtilbuddene et varmt emne, hvilket fik ham og andre forældre til at mødes onsdag aften på Mulitkulturhuset for undersøge muligheden for at oprette en forældreorganisation.

- Det gik rigtig godt. Vi blev enige om efter sommerferien at indkalde til stiftende generalforsamling. Vi har fået positive tilkendegivelser for alle afkroge af kommunen og en del henvendelser fra forældre, der støtter op, fortæller Karsten Wohlgemuth.

Skal stå sammen

Generalforsamlingen bliver den 21. august formentlig på Multikulturhuset. Konkret bliver foreningen en del af FOLA - Forældrenes Landsforening.

Forældrenes Landsforening varetager forældrebestyrelsers, forældreråds og forældrenævns interesser. Den arbejder for at forbedre børns og børnefamiliernes vilkår i dagtilbud og fritidstilbud samt i det øvrige samfund.

- FOLA ønsker at styrke forældrenes stemme i den daglige politiske debat. Hvis vi, i Sønderborg, skal lykkes med det, skal vi have vores fælles budskaber klar, lød det i indkaldelsen til onsdagens møde.

I den kommende forening vil de for eksempel debattere åbningstider, normeringer og meget mere.

- Jeg er sikker på, at politikere og organisationer vil være interesseret i at høre, hvad vi siger. Det er jo vores børn, det drejer sig om, siger Karsten Wohlgemuth.

Forældre vil etablere forening i Sønderborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce