Forældre kæmper for bedre vilkår i daginstitutionerne

Det er Karsten Wohlgemuth, der også er medlem af Forældrenes Landsforening landsledelse, der har taget initiativ til forældreorganisationen. Arkivfoto: Poul F. Skøtt

Forældre kæmper for bedre vilkår i daginstitutionerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fire forældre er gået sammen om at stifte en forældreorganisation i Sønderborg. Onsdag er der stiftende generalforsamling.

Sønderborg: I foråret gik mange forældre landet over på gaden for at demonstrere for bedre normeringer og vilkår i dagsinstitutionerne. Blandt andet også i Sønderborg, hvor 300 mødte op til demonstration i april.

Nu er fire forældre i forlængelse heraf gået sammen om at stifte en forældreorganisation i Sønderborg.

- Vi skylder vores børn det bedste, siger Christina Moos, som er mor til tre og selv har arbejdet som pædagog.

Hun var med til at arrangere demonstration i april og er nu også med til at stifte forældreforeningen, som går under forkortelsen FOS - Forældreorganisation Sønderborg. For Christina og de andre forældre handler det om at forandre vilkårene i daginstitutionerne, som de mener slet ikke er gode nok.

- Sønderborg kommune har måske bedre normeringer i de forskellige daginstitutioner, men vi må se realiteten i øjnene. Jeg har fået mange beskeder af både forældre og ansatte som fortæller en anden historie. Vi bliver nødt til at åbne vores øjne og se, hvorfor er det mon at pædagoger har råbt højt i mange år om, at de mangler hænder også i Sønderborg kommune, siger hun.

Vi bliver nødt til at åbne vores øjne og se, hvorfor er det mon at pædagoger har råbt højt i mange år om, at de mangler hænder også i Sønderborg kommune.
Christina Moos, forælder og medstifter

Pres på politikerne

Det er Karsten Wohlgemuth, der også er medlem af FOLAs - Forældrenes Landsforening - landsledelse, der har taget initiativ til forældreorganisationen.

- Jeg ser et tydeligt behov for denne organisation, vi skal sammen kæmpe børnenes kamp lokalt her i Sønderborg kommune. På den måde kan vi som forældre lægge et fælles pres på lokalpolitikerne og byrådet og få mere indflydelse politisk, siger Karsten Wohlgemuth.

Forældreforening Sønderborg holder stiftende generalforsamling onsdag den 21. august klokken 19.30 i Multikulturhuset i Sønderborg, og alle der har lyst til at høre mere er velkomne til at deltage.

- Vi håber naturligvis på at se så mange som muligt til generalforsamlingen, så må vi se om der er fundament for at danne en forening. Men det skulle undre mig, hvis ikke der sidder mange flere forældre rundt omkring, der også gerne vil være med til at forbedre vilkårene for vores børn, siger Karsten Wohlgemuth.

Forældre kæmper for bedre vilkår i daginstitutionerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce