Tyvekoster og indkøbsvogn fisket op af Mølledammen

Tørken havde kun afsløret en lille del af alt det, folk gennem årene har smidt i Mølledammen. Foto: Timo Battefeld

Tyvekoster og indkøbsvogn fisket op af Mølledammen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fredag formiddag fandt kommunens folk flere smykkeskrin i vandet. Tørken havde afdækket flere cykler, hvorefter to ansatte i Vej og Park gik på fangst.

Sønderborg: Mølledammen i Sønderborg er et yndet sted at gå tur med hunden. Men åbenbart også et populært sted for indbrudstyve at skille sig af med tyvekoster.

Da Kurt Schmidt og Anders Baum Slot fredag morgen trak i waders, forventede de, at de i løbet af en time kunne rense mølledammen for affald. Men de blev klogere:

- Man bliver godt nok overrasket over, hvor meget her ligger, konstaterede Anders Baum Slot efter at have brugt tre timer på opgaven.

Han og kollegaen fandt syv cykler, en mooncar, en indkøbsvogn, skoletasker, en parabol og dele af en Puck Maxi-knallert. Foruden en højhælet damesko, snapseflasker, øldåser og sodavandsflasker, pilleæsker, et havebord og en porcelænslampe.

Guderup Mose
Sønderborg Kommuner fjerner jævnligt ting, der bliver kastet i Mølledammen i Sønderborg. Men det har ikke tidligere været muligt at gå så langt ud som nu.Også Guderup Mose er blevet renset op for nylig.

Smykker væltede ud

Et par meter fra kanten stødte Kurt Schmidt på en stor plastikpose. Da han inde på land fik den tømt for vand, var smykkeskrinet, som han nu løftede ud, så mørnet, at det gik i stykker.

Ure, adskillige halskæder, finger- og øreringe, samt store armringe i ben væltede ud.

Inden formiddagen var forbi, havde de to ansatte i Sønderborg Kommunes Vej og Park fundet andre smykkeskrin. Alle formentlig renset for det mest værdifulde og let at omsætte, før indbrudstyve for længe siden har kastet dem i Mølledammen.

Lumsk dam

Det er tørken, der har gjort det muligt at fiske så mange genstande op. I løbet af sommeren er vandstanden faldet med 70-80 cm, og derfor var det muligt for Kurt Schmidt og Anders Baum Slot at komme langt ud.

- Men Mølledammen er lumsk. Man kan tage et skridt og pludselig dumpe en halv meter ned, Anders Baum Slot, der fik endnu en ubehagelig overraskelse, da han kom til at træde på et svaneæg.

Ægget var råddent og sendte en ubeskrivelig dårlig lugt ud over den sydøstlige del af dammen. De to ansatte fortrak til modsatte bred, til lugten var væk.

Efter indsatsen blev fangsten spulet, hvorefter kommunen vurderede, at hverken de algeklædte cykler eller smykkerne stod til at redde. Alt er derfor blevet kasseret. Denne gang på rette vis: I genbrugscontainere.

Tyvekoster og indkøbsvogn fisket op af Mølledammen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce