Firma får penge til effektivisering af teglværksindustrien

På sigt vil projektet betyde ansættelse af nye medarbejdere hos Fr. Petersens Maskinfabrik, forventer administrerende direktør Henrik Leimand (tv.). Arkivfoto: Søren Gylling

Firma får penge til effektivisering af teglværksindustrien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med million-støtte fra Innovationsfonden går Fr. Petersens Maskinfabrik i Smøl ved Broager i gang med udviklingsprojekt, der skaber nye arbejdspladser.

Smøl: En af Nordvesteuropas førende leverandører af maskiner til teglværksindustrien Fr. Petersens Maskinfabrik i Smøl ved Broager har netop modtaget 1,2 millioner kroner fra Innovationsfondens InnoBooster pulje.

Bevillingen skal anvendes til udvikling af et nyt maskinkoncept til fremstilling af en ny type blødstenspressemaskiner med lavere fremstillingspris, færre vedligeholdelsesomkostninger og reduceret energiforbrug.

På sigt vil InnoBrick, som projektet er døbt, betyde ansættelse af nye medarbejdere hos Fr. Petersens Maskinfabrik.

- Sønderborg Vækstråd har givet os uvurderlig hjælp. Uden den støtte var vi aldrig lykkedes med ansøgningen, og dermed havde vi ikke kastet os ud i det innovative projekt, siger administrerende direktør Henrik Leimand.

De nye maskiner ventes at reducere fremstillingsomkostningerne med godt en million kroner i forhold til de maskiner teglværksindustrien anvender i dag.

Sønderborg Vækstråd har givet os uvurderlig hjælp. Uden den støtte var vi aldrig lykkedes med ansøgningen, og dermed havde vi ikke kastet os ud i det innovative projekt
Henrik Leimand, adm. direktør

Store forventninger

De samlede udviklingsomkostninger løber op i knap fire millioner kroner. Undervejs i projektet skal maskinerne testes hos Vesterled Teglværk i Nybøl.

Markedet for de nye maskiner er udover den eksisterende teglværksindustri i Europa, teglværker i Østeuropa og Asien, hvor forventningerne især er store til det indiske og pakistanske marked. De første maskiner ventes på markedet i løbet af 2021.

Det bliver den 38-årige mekatronikingeniør Christian Nicolaisen, der skal stå i spidsen for projektet, der vil blive fulgt et team bestående af repræsentanter fra Vesterled Teglværk, Teknologisk Institut, Force Technology, Danmarks Eksportkredit og konsulenthuset Patrade, der er specialist i patenter.

Fr. Petersen Maskinfabrik har aner tilbage til 1719. Den blev meget hårdt ramt af finanskrisen og gik fra 58 til 6 ansatte. Den har nu 35 medarbejdere og fik i 2018 et overskud på 2,8 millioner kroner før skat.Siden 1978 har virksomheden været ejet af en kreds af danske teglværker og fra 1993 haft De Boer Machines Nederland som hovedaktionær.

Firma får penge til effektivisering af teglværksindustrien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce