Fire sønderjyske kommuner går sammen om grunduddannelse


Fire sønderjyske kommuner går sammen om grunduddannelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De fire sønderjyske kommuner er ved at etablere den nye forberedende grunduddannelse, FGU. Bestyrelsen har netop holdt sit konstituerende møde og har valgt Jesper Smaling, næstformand i Børne- og Uddannelsesudvalget i Sønderborg Kommune, som formand. Finn Karlsen, direktør for EUC Syd i Sønderborg, er valgt som næstformand.

Sønderjylland: En bred kreds af Folketingets partier indgik i oktober 2017 en aftale om en reform af det forberedende område, som har til formål at styrke indsatsen for de unge, som ikke er klar til en ungdomsuddannelse efter grundskolen. FGU kommer til at afløse en række eksisterende uddannelsestilbud. Det gælder erhvervsgrunduddannelsen EGU, Den Kombinerede Ungdomsuddannelse KUU, almen voksenundervisning AVU, den forberedende voksenundervisning FVU og ordblindeundervisningen OBU.

Det er lidt forskelligt, hvordan uddannelsestilbuddene er organiseret i de fire sønderjyske kommuner. Alle kommuner undtagen Tønder har egen produktionsskole, som bliver et kernetilbud i den nye FGU-uddannelse. I alle kommuner er AVU, FVU og OBU en del af VUC Syds uddannelsestilbud, der nu skal samles i FGU. Der skal oprettes 27 FGU-enheder i hele landet og i Sønderjylland er de fire sønderjyske kommuner, Tønder, Haderslev, Aabenraa og Sønderborg, gået sammen om at oprette et Sønderjysk FGU, der får hovedsæde i Sønderborg. Der bliver oprettet FGU-skoler i alle fire sønderjyske kommuner.

700 elever

Hele bestyrelsen har været på rundtur til alle de skoler, der bliver en del af FGU Sønderjylland.

- Det var en rigtig fin tur, og vi fik et godt overblik over de skoler, der kommer til at indgå i FGU Sønderjylland. Vi har en god dialog i bestyrelsen, og jeg ser frem til en god proces, der skal skabe grundlaget for et stærkt uddannelsestilbud i hele Sønderjylland, siger FGU-formand Jesper Smaling.

Når FGU Sønderjylland er i drift 1. august 2019 får den et elevtal på omkring 700 årselever.

Fire sønderjyske kommuner går sammen om grunduddannelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce