Familien: Desværre har vi ikke dødsstraf

Karen Bøttcher, mor til den myrdede Yvonne og mormor til hendes to børn, Søs og Julian, kunne ikke holde sine følelser tilbage, da retten havde sendt hendes tidligere svigersøn i fængsel på livstid. Til højre er det hendes søn Dan.
Foto: ULRIK PEDERSEN

Familien: Desværre har vi ikke dødsstraf

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

REAKTIONER: Hele følelsesregisteret var i brug, da Retten i Sønderborg i går behandlede sagen mod Martin Petersen og endte med at idømme ham livsvarigt fængsel med forudgående psykiatrisk behandling.

Der blev både snøftet, grædt og smilet, da dommen blev afsagt.

Karen Bøttcher, der er mor til den dræbte Yvonne Bøttcher Hoffmann og mormor til de dræbte børn, Julian og Søs, havde svært ved at sige noget gennem de mange tårer og ikke mindst følelser, der blev sluppet løs.

– Martin fik den rigtige straf, og nu håber jeg, at vi kan få lidt fred. Men jeg mangler stadig Yvonne og mine børnebørn. Dem har han taget fra mig, og dem får jeg aldrig igen, græd den hårdt ramte kvinde.

– Han fik en fortjent straf, men efter min mening skulle han slet ikke havde haft lov til at leve, lød det fra Karen Bøttcher, og sønnen Dan støttede hende:

– Desværre har vi ikke dødsstraf i Danmark.

Med dommen fulgte også en erstatning på 134.000 kroner plus renter til Karen Bøttcher.

– Pengene betyder intet for mig. Jeg mangler stadig mine børn.

Lige fra morgenstunden vrimlede det med mennesker i og omkring Domhuset i Sønderborg. Pressen var godt repræsenteret, men der var flest familiemedlemmer og andre tæt på de efterladte. Familien fik plads i retssalen, der hurtigt blev fyldt til sidste plads.

I stedet blev det grønne område foran restbygningen omdannet til et samlingssted, hvor venner og bekendte slog sig ned i kortere eller længere tid for på den måde at vise deres støtte til de efterladte.

Leif Bøttcher, der er onkel til den dræbte Yvonne, havde dagen forinden skrevet en sms og opfordret venner og bekendte til at møde op ved retten i går.

– Jeg gætter på, at omkring 200-300 har været forbi i løbet af retssagen. Det er helt sikkert en støtte til os og familien, og vi tager mod al den opbakning, vi kan få, sagde Leif Bøttcher.

Søs blev fire år. Julian blev seks år. På mandag ville Yvonne være fyldt 26 år.


Karen Bøttcher, mor til den myrdede Yvonne og mormor til hendes to børn, Søs og Julian, kunne ikke holde sine følelser tilbage, da retten havde sendt hendes tidligere svigersøn i fængsel på livstid. Til højre er det hendes søn Dan. FOTO: ULRIK PEDERSEN

Familien: Desværre har vi ikke dødsstraf

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce