Faldende børnetal kan betyde lukning af institutioner

Strukturen på daginstutionsområdet i Sønderborg Kommune skal nu ses efter i sømmene. Arkivfoto: Timo Battefeld

Faldende børnetal kan betyde lukning af institutioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Færre børn får nu Sønderborg Kommune til at se på både distriktsinddelingen, antallet af distrikter og institutioner.

Sønderborg: Faldende børnetal nogle steder i Sønderborg Kommune fører nu til, at politikerne vil se på en ny tildelingsmodel.

- Vi er nødt til at tilpasse os virkeligheden. Det betyder, at vi er nødt til at se på både distriktsinddelingen, antallet af distrikter og antallet af institutioner. Vi skal skabe rammer for, at institutionerne kan yde service over for borgerne på lige vilkår, og derfor går vi i gang med processen, siger Jesper Smaling (S), næstformand i børne- og uddannelsesudvalget.

I dag er der en stor forskel på antallet af institutioner i kommunens syv dagtilbudsområder og stor forskel på antallet af børn i de enkelte institutioner.

I et område er der for eksempel kun små institutioner med 30-45 børn, og da der tildeles institutionerne ressourcer per barn, giver det små institutioner få ressourcer til at dække åbningstiden af med i forhold til de store, forklarer udvalgsformand Claus Klaris (V).

- Det vækker altid uro, når der er behov for at se eksisterende modeller og organiseringen efter i sømmene. Men det er nødvendigt nu, hvor børnetallet er faldende, og hvor der derfor er alt for stor forskel i de områder, vi har - og dermed også på den service, borgerne betaler for. Det kan vi ikke forsvare...Det giver ulige vilkår, og det har vi en forpligtelse til at forholde os til, siger han.

Det vækker altid uro, når der er behov for at se eksisterende modeller og organiseringen efter i sømmene. Men det er nødvendigt nu, hvor børnetallet er faldende, og hvor der derfor er alt for stor forskel i de områder, vi har.
Claus Klaris (V), udvalgsformand

Ny model fra 2020

Inden en ny tildelingsmodel er på plads, venter et forløb, hvor der skal udarbejdes en analyse af de nuværende forhold.

Af den foreslåede tidsplan for processen fremgår, at analysearbejdet vil foregå frem til og med januar-februar. I februar er der politisk temamøde, inden udvalget i marts tager stilling til eventueller sammenlægninger af institutioner.

Et eventuelt forslag til en ny model vil være i høring i april, og der vil sideløbende blive arbejdet med en tildelingsmodel. Denne vil efter et udvalgsmøde blive sendt i høring i august.

Hvis en ny tildelingsmodel bliver en realitet, vil den kunne tages i anvendelse i januar 2020.

Faldende børnetal kan betyde lukning af institutioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce