Efter otte års ventetid: Aftenskolernes Hus er på vej

Aftenskolernes Samråd ønsker at flytte ind i bygningen på Voldgade. Arkivfoto

Efter otte års ventetid: Aftenskolernes Hus er på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kulturudvalget har sat en halv million kroner af til husleje til et hus for kommunens aftenskoler.

Sønderborg: I 2010 vedtog Sønderborg Kommune en aftenskolepolitik, der blandt andet betød, at kommunens aftenskoler skulle have et fælles hus. Senest i 2017. Aftenskolernes Hus er endnu ikke en realitet, men nu har udvalget for kultur, idræt, handel og turisme afsat 500.000 kroner til et Aftenskolernes Hus.

- Aftenskolerne har længe haft ønske om at samle sig i et hus, nu kan vi tage et enkelt skridt videre på vejen, men vi har ikke fundet en langsigtet løsning. Vi har kun fundet finansieringen. Når vi tager det her skridt, så skal vi tage det fuldt ud. Det forpligter, siger udvalgsformand Stephan Kleinschmidt (Sl.P.)

Kulturudvalget har besluttet at sætte 500.000 kroner af, som skal bruges til især husleje. Nu er Sønderborg Kommune gået i dialog med Aftenskolernes Samråd for at finde lokaler, som kan samle aftenskolernes udbud under ét tag.

- Vi er ret begejstret. Nu lykkes det. Vi mangler voldsomt lokaler i Sønderborg By, siger Hanne Dahl, der er formand for Aftenskolernes Samråd.

Vi er ret begejstret. Nu lykkes det. Vi mangler voldsomt lokaler i Sønderborg By.
Hanne Dahl, formand for Aftenskolernes Samråd.
Aftenskolerne bruger blandt andet Multikulturhusets mødelokaler. Foto: Timo Battefeld
Aftenskolerne bruger blandt andet Multikulturhusets mødelokaler. Foto: Timo Battefeld
Foto: Timo Battefeld

Kigger på Voldgade

Hanne Dahl fortæller, at ønsket er at placere Aftenskolernes Hus på Voldgade 3, hvor Sønderborg Friskole tidligere lå. Samrådets 11 foreninger skal ikke kun bruge lokalerne til kurser.

- Ideen med huset er mere end at bruge det til flere lokaler. Det er også et spørgsmål om at lave nye ting og projekter på kryds og tværs under samme tag. Vi vil gøre det på en anden måde end hidtil, så vi kan fange flere, der har interesse for at bruge aftenskolen, siger Hanne Dahl, der understreger at aftenskolernes sædvanlige aktiviteter fortsætter i hele kommunen.

- Vi vil i huset invitere ind til forskellige emner, hvor folk kan møde hinanden og snakke, om vi skal starte et hold op. Har folk noget viden, de kan dele med hinanden. Det kan være om formiddagen, eftermiddagen, aften eller weekend. Det skal være lidt mere fleksibelt og varieret, end det var for mange år siden. Det er et supplement til de aftenkurser, som vi er vant til, siger Hanne Dahl.

I den tidligere friskole holder Ahlmann-Skolens klub til efter klubbens bygning brændte.

- Vi deler gerne huset med andre, så der er liv. Det er fantastiske rammer for os. Der er store og små lokaler og mulighed for at lave et cafémiljø. Stedet skaber baggrund for at gøre noget på tværs. Vi er gode til at arbejde sammen, selvom vi også er konkurrenter, siger Hanne Dahl.

Hun håber, at huset kan tages i brug til efteråret.

Byrådet behandler sagen på byrådsmødet den 27. juni.

Efter otte års ventetid: Aftenskolernes Hus er på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce