Efter Badran-dommen: Efterforskningsleder er tilfreds


Efter Badran-dommen: Efterforskningsleder er tilfreds

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SØNDERBORG: Det var en tilfreds Hans Roost, efterforskningsleder ved Syd- og Sønderjyllands Politi, der torsdag aften fik udfaldet af sagen med brødrene Saied og Samir Badran samt deres ven Jesper Bull.

I nævnte rækkefølge blev de idømt henholdsvis otte, syv og to et halvt års fængsel i en af de største narkosager i Sønderborg i nyere tid.

Retten behøvede kun små 45 minutter til at finde de tre tiltalte skyldige samt at udmåle straffen, og den lå meget tæt på anklager, Camilla Dals påstand.

Hun krævede Saied Badran idømt otte-ni års fængsel, Samir syv-otte års fængsel og Jesper Bull to et halvt til tre års fængsel. Desuden ønskede anklageren de to brødre, der kom til Danmark som små børn og har boet her i 21 år, udvist med et indrejseforbud for bestandig.

Det sidste ønske efterkom retten ikke med henvisning loven om menneskerettigheder og de to dømtes forhold til Danmark og totalt manglende forhold til Libanon, hvor de oprindelig kom fra.

– Det er meget tilfredsstillende med en dom som denne, der ligger så tæt på det, anklageren procederede for. Så både anklagemyndigheden og politiet er meget tilfreds, siger Hans Roost, der i samme forbindelse roser sine folk for et særdeles veludført arbejde.

Det har ikke været muligt at få en kommentar til sagen udfald fra Camilla Dal.

Jesper Bull modtog sin dom, mens Badran-brødrene ankede på stedet. Sagen kommer derfor for i Landsretten, der også skal tage stilling til spørgsmålet om udvisning af de to brødre.

Både Saied og Samir Badran er straffet tidligere for ligeartet og anden kriminalitet, hvilket er en skærpende omstændighed.

Bl.a. er Saied Badran idømt en betinget dom på tre måneders fængsel for røveri og i 2003 tre års fængsel for vold, grov vold. hærværk, trusler, ulovlig tvang, dummebøder, tyveri, ulovlig frihedsberøvelse, trussel med pistol.

Samir Badran er ligeledes massivt forstraffet. I forhold til den aktuelle sag blev en betinget dom på et års fængsel, da han var 17 år, for ulovlig frihedsberøvelse, vold og trusler.

Siden er det blevet til yderligere en betinget dom på tre måneders fængsel for videresalg af 103,5 gram amfetamin.

Efter Badran-dommen: Efterforskningsleder er tilfreds

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce