Drenge tiltalt for at overfalde kammerat

Retten kunne ikke klare sig med en halv dag, og derfor faldt der ikke dom i en sag, hvor drenge er tiltalt for at have overfaldet en af deres kammerater. Arkivfoto: Claus Thorsted

Drenge tiltalt for at overfalde kammerat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En flok drenge overfaldt en af deres kammerater med slag og spark ved busstationen i Sønderborg. Det mener Syd- og Sønderjyllands Politi, men da retssagen blev indledt stod det noget uklart, hvad motivet skulle være.

Sønderborg: Det var en søndag eftermiddag midt i november 2018, og to drenge satte sig sammen i bussen fra Nordborg for at køre til Sønderborg. Her mødte de en flok andre drenge og piger, som de på kryds og tværs kendte mere eller mindre godt. De gik alle en tur i shoppingcentret Borgen, og derefter ned til Sønderborg Slot. På et tidspunkt blev stemningen lidt dårlig, og det endte med et overfald ved trappen og tunnelen tæt ved Sønderborg Busstation.

Den ene Nordborg-dreng på 16 år var mandag i Retten i Sønderborg, hvor han sammen med en jævnaldrende dreng fra Sønderborg, var tiltalt for vold mod den tredje dreng - en af de drenge, der var med i bussen fra Nordborg. For at gøre forvirringen total, deltog to andre drenge - der dog var under 15 år, da overfaldet fandt sted. De var ikke tiltalt i sagen. Men de to 16-årige drenge nægter i forening med de to yngre venner at have overfaldet deres kammerat med slag i hovedet, flere slag på kroppen, skub i brystkassen og et spark i siden på ribbenene i venstre side af offerets krop.

Først forsøgte retten at få hoved og hale i de to tiltaltes forklaringer. Først uden - siden med arabisk tolk. Det holdt hårdt. Men det kom dog frem, at den ene havde skubbet med to hænder i brystet på deres ven. Det kunne man også se på den video, der blev afspillet i retten. Her kunne man også se, at det var en af de yngre drenge, som ikke var tiltalt, der sparkede offeret i venstre side af kroppen.

Jeg har haft det rigtig dårligt. Jeg har følt mig indespærret.
Dreng i retten

Jeg er bange

Drengen der blev overfaldet ønskede ikke at afgive forklaring, mens den ene af de to tiltalte var i retslokalet. Han forklarede, at han er bange for ham. Men retsformand Susanne Beier Lorenzen endte med et kompromis: Den ene tiltalte måtte sætte sig bag i retslokalet, mens offeret afgav sin forklaring.

- Jeg har haft det rigtig dårligt. Jeg har følt mig indespærret, forklarede drengen. Han rystede og græd flere gange, da han skulle vidne. Det kom aldrig frem, hvad der var motivet til overfaldet. Både tiltalte og offeret forklarede dog, at der blandt gruppen af overfaldsmænd gik en historie om, at drengen, der blev overfaldet, gik og pralede af, at han havde tæsket den dreng, der senere i november 2018 sparkede ham i ribbenene.

- Men vi har aldrig før været oppe at slås, forklarede offeret i retten.

Retsmødet var berammet til at vare i tre timer, men det var ikke nok. Derfor blev sagen udsat. Der mangler at blive ført endnu et vidne, der er dokumentation, personlige forhold og så er der tre procedurer, før domsmandsretten kan trække sig tilbage for at votere.

Drenge tiltalt for at overfalde kammerat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce