Det krævede sin mand at komme over Als Fjord

Skipper Flemming Petersen fra Nydam-Båden skulle bruge armmusklerne for at få båden over fjorden til Hardeshøj. Heldigvis havde de medvind hjemad - og lå ved Hardeshøj Damskibsbro til det blev kaffetid.
Foto: Anders Kibbel

Det krævede sin mand at komme over Als Fjord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

: Selvom skyerne truede fra morgenstunden, holdt vejret sig nogenlunde til den første Alsfjord Dag. Nydam-Båden, hjemmeværnskutter, Færgen Bitten Clausen, M/S Rødsand, gummibåd, sejlbåd og kajak var nogle af de muligheder, der bød sig.

NORDBORG: Det var en hård omgang for armmusklerne at ro Nydam-Båden fra Sottrupskov til Hardeshøj. Det måtte skipper Flemming Petersen sande, da han og de 17 mand om bord omsider lagde jernalderbåden til kaj ved Hardeshøj Dampskibsbro, som den stadig hedder. Hård ikke kun fordi den ideelle bemanding er 30 m/k, men også fordi vinden var sej.

- Vi havde tilmeldt os, så kommer vi også. Men heldigvis har vi vinden med os hjem. Nu bliver vi liggende her til kaffetid, sagde han.

På forhånd var Lars Karlsen - en af initiativtagerne til Alsfjord Dagen - helt klar over, at vejret ved et arrangement som Als Fjord Dagen er en vigtig medspiller. Det så måske ikke for godt ud fra start, men rettede sig op af dagen, og var godt nok til, at Nordals Flyveklub kunne flyve med veteranfly over området.

Godt fremmøde

Der var mødt mange frem, da "Bitten Clausen" sejlede ind med Sønderborg Pipes and Drums om bord. Efter koncert på havnen, returnerede sækkepiberne til Ballebro, hvor der også var koncert, inden shanty-koret fra Aabenraa sejlede modsat vej. Imens gjorde Hjortspringbådens Laug klar med middelalderservering, MC Kæden bød indenfor, og hjemmeværnet havde åbent hus på sit skib. Mange lokale var glade for initiativet.

- Rigtig god ide. Ellers kan der være langt mellem arrangementerne. Godt initiativ, lød det fra Lars Jægershof og Gitte Beining fra henholdsvis Havnbjerg og Mjels. Flere fremmødte syntes, der var lidt information om, hvad der skete hvornår. Også skipperen på M/S Rødsand, Palle Heinrich, der sejlede krydstogt. Her mangler et skilt, der fortæller,at man kan sejle fra Hardeshøj til Dyvig og tilbage. Hvordan skal folk så vide det? spurgte han. Med på det første krydstogt til Dyvig var Annie og Allan Stavski. De havde en rigtig dejlig tur, og Allan Stavski glædede sig til at sejle med tilbage.

- Vi bor i Nordborg og ser det jo ikke fra søsiden, det er en fin mulighed. Vi har jo bilen stående i Hardeshøj, så vi er nødt til at sejle med tilbage, sagde han. Faktisk kunne de også tage shuttlebussen. Det vidste de dog ikke, så informationsniveauet skal nok opdateres næste år.

En dejlig sejltur. Vi bor i Nordborg og ser det jo ikke fra søsiden.
Allan Stavski
Fakta
Alsfjord Dagen

  • Alsfjord Dagen er et initiativ, som tre skippere fra færgen Bitten Clausen står bag. De har arrangeret en dag med en række aktiviteter i Hardeshøj, Dyvig, Ballebro og som ydermere inddrager Færgen Bitten Clausen. I Dyvig kunne man prøve en række vandoplevelser - mens der i øvrigt var musik, underholdning - også for børn - og lidt godt til ganen. Der var også åbent hus på hjemmeværnets skibe og hos MC Kæden.


Det krævede sin mand at komme over Als Fjord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce