Den taknemmelige patient er fundet

Jagten på den glade giver af det store maleri på museet på Sønderborg Sygehus fører nu til Gørrismarkvej i Tønder. Men Andreas Johannsen, Bent Misfeld, Bent Jensen og Karin Jensen vil stadig gerne vide, om billedet også har hængt i et missionshus. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard

Den taknemmelige patient er fundet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Manden, som skænkede et stort maleri til Sønderborg Sygehus, er sporet til Tønder, hvor han boede i en årrække.

Sønderborg: Hvem var patienten, der engang forærede et stort religiøst maleri til Sønderborg Sygehus? Sådan spurgte de frivillige bag sygehusets eget museum i juli og fik hurtigt hjælp af en af sygehusets ansatte, Tage Wolf.

Han kunne huske, at han en gang i 80-erne havde hentet maleriet hos en mand i Tønder. Men navnet havde han glemt, og sedlen, som senere blev klæbet bag på billedet, gav ikke nogen oplysninger. Her står blot "Skænket af en taknemmelig patient".

Nu viser det sig, at den taknemmelige patient var Ove Vestergaard, der ifølge vejviserne boede i Tønder fra 1971 til 1989.

Kjeld Palmquist, læser af JydskeVestkystens tidligere artikler om maleriet, har henvendt sig med nye oplysninger:

- Ove Vestergaard var fabrikant. Han havde en stor virksomhed på Sjælland med 600 ansatte, men flyttede til Tønder på grund af egnsudviklingsstøtte, fortæller han.

Legetøjsfabrik

Ifølge Kjeld Palmquist var Ove Vestergaard legetøjsfabrikant, og hans virksomhed producerede blandt andet snoretoppe. Hvorvidt han flyttede hele eller dele af produktionen til Tønder, er dog ikke oplysninger, som Lokalhistorisk Arkiv for Gl. Tønder Kommune kan bekræfte. Der findes intet materiale om en eventuel legetøjsproduktion i byen:

- Vi har spurgt ældre folk i byen, vores normalt alvidende og godt huskende kontakter, men ingen kan huske ham, eller at der har været en legetøjsfabrik i Tønder i 1970'erne og 1980'erne, fortæller arkivets leder Birgitte Thomsen.

Sikkert er dog, at Ove Vestergaard har boet på Gørrismarksvej i Tønder fra 1971 til 1989. Her kom Kjeld Palmquist, der med det samme kunne genkende maleriet, da han så et foto af det i avisen.

- I Oves hjem hang flere fine malerier, husker Kjeld Palmquist, der spillede skak med Ove Vestergaard.

Formanden for museet på Sønderborg Sygehus, Bent Jensen, er glad for oplysningerne. For nu er der sat navn på den taknemmelige patient.

- Vi har også hørt, at maleriet tidligere har hængt i et missionshus. Kan andre bidrage med flere oplysninger, man de gerne ringe, siger han.

Bent Jensen kan træffes på tlf. 52 509 900.

Den taknemmelige patient er fundet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce