Delte meninger om en ny sti på Kær halvø


Delte meninger om en ny sti på Kær halvø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikerne skal drøfte, om jorden til en kystnære naturvandresti skal eksproprieres.

KÆR: Skal kommunen gå et par lodsejere imod og ekspropriere jord til en natursti ved Hestehave og Skovhuse på Kær halvø, eller skal man lade stien slå et sving ind over land for at imødekomme ejernes modstand mod at afstå jord til en offentlig sti. Det spørgsmål deler meningerne i teknik- og miljøudvalget, hvor Venstres Inger Plauborg går ind for stiføring ved frivillige aftaler, mens et flertal på fire mand anbefaler ekspropriation.

- Inger Plauborg ønsker ikke stiføringen gennemført, hvis ikke det kan foregå ved frivillig aftale. Vi arbejder på det, men en gang imellem kniber det med at få det sidste på plads. Stien fortsætter fra Kær i en lille vig op langs kysten. Vi drøfter to forskellige forløb, for der har været problemer med ejeren på det første stykke af kystlinjen. Han ønsker ikke at afstå jorden, siger teknik- og miljøudvalgsformand Frode Sørensen, S, der med flertallet går ind for ekspropriation.

- Jeg er ikke opsat på at ekspropriere til rekreative formål, men mener, man skal gå i dialog med lodsejerne. Ekspropriation er i dette tilfælde et nogo. Vi har sagt til planlæggerne, I skal gå så langt, I kan, ad frivillighedens vej. En sti er en sti. Mange vil helst gå langs vandet. Der er så mange ting, man har lyst til, men som man ikke altid kan gøre. Nogle steder kan det lade sig gøre. Måske kan stien gå forbi frugtplantagen og landsbyen. Det kan man også få en oplevelse ud af. Der skal være mulighed for at færdes i det åbne landskab, og det er der masser af gode eksempler på. Spor i landskabet er alle lavet ud fra frivillige aftaler, siger Inger Plauborg, der ikke vil ekspropriere for enhver pris.

Fakta
Kær-vandring

Stiforløbet på Kær halvø har tilslutning til Kær Vestermark og cykelbroen til Ulkebøl. Forslag 1, som der er flertal for, går mellem Kær Vig og Skovhuse langs kysten. Såfremt der ikke kan opnås frivillige aftaler erhverves adgangen ved ekspropriation. Forslag 2 er en ruteføring overvejende ca. 500 meter fra kysten tl Alssund. Her er lodsejerne blevet hørt om frivillige aftaler uden at have givet endeligt tilsagn. I første forslag er to lodsejere imod.

Delte meninger om en ny sti på Kær halvø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce