Danske og tyske soldater markerer Dybbøldagen

Årsdagen for 18. april markeres med kranselægning på Dybbølbanke. Arkivfoto: Claus Thorsted

Danske og tyske soldater markerer Dybbøldagen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mindehøjtideligheden i anledning af årsdagen for kampene på Dybbøl Banke 18. april 1864 gennemføres igen i år med både danske og tyske soldater med faner og våben.

Sønderborg: Fra dansk side stiller Hjemmeværnet med et eksercitskommando under kommando af kaptajn Peter Vejrum fra Sønderborg.

Som noget nyt deltager også regimentschefen i Haderslev, oberst Lars Mouritsen, som vil lægge en krans fra Hæren.

De tyske soldater kommer fra Landeskommando Schleswig-Holstein. Desuden deltager der en gruppe reservister fra Hamburg samt den sædvanlige civile delegation fra Ahlen.

- Der deltager i år 24 faner fra hele landet ved ceremonien, så antallet er ikke negativt påvirket af, at dagen i år falder på skærtorsdag, udtaler arrangøren, premierløjtnant i Hjemmeværnet Jens Peter Rasmussen.

Programmet den 18. april begynder med flaghejsning klokken otte ved Dybbøl Mølle. Her deltager Jydske Landssoldater iført historiske uniformer.

Tale og kransenedlæggelse

Klokken ti lægges der kranse og buketter ved Fællesgravene på Dybbøl Banke. Her deltager bl.a. Slesvigske Musikkorps og bypræsident Hannes Fuhrig fra Flensborg og Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen.

Chefen for Hærhjemmeværnsdistrikt Syd- og Sønderjylland, oberstløjtnant Claus Klaris holder talen på Dybbøl og lægger den første krans sammen med chefen for Landeskommando Schleswig-Holstein, oberst Ralf Güttler.

Klokken 19 gennemføres mindegudstjeneste i Sct. Marie Kirke, og det er i år med fælles gudstjeneste på dansk og tysk ved præsterne Kim Legarth og Hauke Wattenberg og med deltagelse af Slesvigske Musikkorps.

Den efterfølgende mindesammenkomst gennemføres igen i år i Frihedshallen, hvor der bl.a. er tale ved formanden for Grænseforeningen, Jens Andresen og underholdning ved Ældre Sagens Sangkor og Slesvigske Musikkorps. Denne del er kun for tilmeldte.

Danske og tyske soldater markerer Dybbøldagen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce