Christian Danielsen fra Tandslet tabte 30 kilo med hjælp fra sin smartphone

Christian går nu dagligt lange ture med sin hund. Støtten til det store vægttab har han fået fra sundhedsappen Liva og den personlige vejleder Janne Lauritzen. Foto: Kim Toft Jørgensen

Christian Danielsen fra Tandslet tabte 30 kilo med hjælp fra sin smartphone

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alt er blevet nemmere for Christian Danielsen, og han har fået energien tilbage, siger han. Hjælpen har været nær via mobiltelefonen og kontakten til den personlige vejleder, som han har fået via kommunen.

Sønderborg: I december 2017 viste 43-årige Christian Danielsens badevægt 142 kg Samtidig var han nået til den erkendelse, at han ikke havde det særligt godt, og at der skulle ske nogle drastiske ændringer.

Via sundhedscenteret i Sønderborg blev han introduceret til kommunens digitale sundhedstilbud, Liva Healthcare - og et har i den grad givet pote. I dag vejer Christian Danielsen fra Tandslet 30 kilo mindre og har fået langt større energi og livskvalitet, fortæller han.

Liva er en digital platform, som hjælper brugere med at ændre livsstil og håndtere sygdomme som overvægt, diabetes, hjertesygdomme eller KOL. Brugerne får en professionel sundhedsvejleder fra kommunen, der yder personlig vejledning via video eller tekst ud fra brugerens egne registreringer af vægt, kost, skridt, blodsukker, blodtryk, humør, søvn og motion.

Det er godt at være mig igen

- Jeg blev inviteret til et opstartsmøde, hvor jeg blev introduceret til min egen personlige sundhedsvejleder, Janne Lauritzen. Min vejleder forklarede mig, hvordan jeg kunne bruge programmet på min smartphone, og det viste sig at være enormt nemt, fortæller Christian Danielsen i en pressemeddelelse fra Sønderborg Kommune.

De første ti kilo røg på den første måned, og siden fulgte 20 kilo mere.

- Det er godt at være mig igen. Før var en simpel ting som at tage strømper på besværlig for mig. Alt er blevet meget nemmere i dag, og det har gjort, at jeg har fået meget mere overskud i hverdagen. Før mit vægttab kunne jeg max gå tre kilometer om dagen, nu går jeg 8-10 kilometer med min hund hver dag, siger Christian Danielsen.

Min vejleder er god

Christian Danielsen giver en stor del af æren til sin sundhedsvejleder.

- I de perioder, hvor jeg ikke får rørt mig så meget, er hun god til at spørge ind til årsagen uden at det føles som en løftet pegefinger. Desuden giver hun mig en masse råd til, hvad jeg kan gøre, når min motivation falder, påpeger Christian Danielsen.

Efter et indledende møde med Janne Lauritzen, foregår det nu over chat og video, hvilket ifølge Christian Danielsen gør det hele meget mere overkommeligt.

Christian Danielsen fra Tandslet tabte 30 kilo med hjælp fra sin smartphone

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce