Borgerlige vender sig mod idrætshal på ringriderpladsen

Der er brug for ringriderpladsens kvadratmeter blandt andet til børneland under den årlige fest. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard

Borgerlige vender sig mod idrætshal på ringriderpladsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Uenighed: Venstre og Dansk Folkeparti er imod, at statsskolen får lov at bygge en hal på ringriderpladsen, mens et politisk flertal vil give mulighed for at bygge en idrætshal.

SØNDERBORG: Der er trængsel på ringriderpladsen. Den benyttes til langtidsparkering for byens arbejdspladser, og nu har Statsskolen søgt om at komme i betragtning til at bygge en hal på pladsen.

Det giver rift om de kvadratmeter, der qua pladsens navn er mest kendt for at lægge jord til den traditionsrige årlige ringriderfest.

Med et flertal på 5-2 har teknik- og miljøudvalget nu besluttet at udvide lokalplanen, så der bliver mulighed for at bygge en hal på op til 12 meter.

- Vi anerkender Statsskolens behov for en idrætshal, men pladsen er en del af ringriderfestens DNA, og vi vil ikke indskrænke ringridernes muligheder ved at inddrage en del af pladsen til halbyggeri. Der er tale om den del af pladsen, hvor der hvert år er børneland. Vi må finde alternative løsninger for en hal. Vi har stemt imod planerne om en hal for at sende et signal. En idrætshal på ringriderpladsen er no go, siger Venstres Tage Petersen.

Fakta
I sin ansøgning om at få plads til en hal på ringriderpladsen skriver Statsskolen, at der er behov for plads til idrætsundervisning, skriftlig eksamen, dimission og fællessamlinger. Det er vigtigt, at hallen kommer til at ligge tæt på skolne med plads til håndboldbane, omklædningsrum samt fitness- og teorilokaler. Hallen forventes at blive 56x26 meter og 12 meter højt med fladt tag. Det vil kræve en grund på cirka 1500 kvadratmeter.
Der er trængsel på ringriderpladsen både til parkering og forskellige former for ringridning. Arkivfoto: Hans Christian Gabelgaard.
Der er trængsel på ringriderpladsen både til parkering og forskellige former for ringridning. Arkivfoto: Hans Christian Gabelgaard.
Foto: Arne

Shinet op

- Der er ingen, der siger, der skal bygges en hal på ringriderpladsen, men vi har åbnet op for muligheden. Jeg er også i tvivl, om der skal være en hal. Hvis vi kan finde et andet sted, så er jeg ikke utilfreds. Der vil blive indkaldt til et møde med borgere og foreninger. Måske kan vi drøfte alternative placeringer der. Ringriderpladsen trænger generelt til at blive shinet op, siger udvalgsformand Aase Nyegaard, Fælleslisten, der gerne ser en generel helhedsplan for ringriderpladsens fremtidige brug.

Det er nemlig ikke bare gymnasieelever, der mangler plads at udfolde sig på. Parkeringen på ringriderpladsen er også omstridt.

- Jeg snakker jævnligt med borgere, der er kede af, der bliver kørt ræs derovre. Lad os bare være ærlige og sige, mange at statsskolens elever kommer i skole i egen bil, selv om vi gerne vil have dem ud at cykle, siger Aase Nyegaard om de mange forhold, der skal tages højde for på den eftertragtede centrale plads.

Ringriderpladsen er hellig

- Sagen om ringriderpladsen drejer sig umiddelbart om nye parkeringspladser i centrum. Statsskolen har henvendt sig med ønske om at bruge et hjørne til at opføre en idrætshal. Vi vil gerne hjælpe og vægter byens uddannelsesinstitutioner højt, men jeg må også sige, at for os er der tale om noget nærmest helligt, når vi taler om ringriderpladsen. Den spiller en vigtig rolle for flere væsentlige arrangementer i Sønderborg. Jeg ønsker ikke at afskære ringriderfesten m.fl. mulighed for fremtidig udvikling ved at skære et stykke af pladsen, siger Dansk Folkepartis Stefan Lydal, der i stedet foreslår at kigge på matrikler i centrum som DSB-grunden, kasernen eller JF-grunden.

Borgerlige vender sig mod idrætshal på ringriderpladsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce