Borerig forbereder nyt elkabel i Alssund

Der foretages geotekniske undersøgelser med henblik på at lægge nye elkabler i Alssund. Foto: Claus Møller

Borerig forbereder nyt elkabel i Alssund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Energinet vil i løbet af foråret og sommeren 2019 skyde et nyt kabel ned under Alssund, der skal forsyne Sønderborg med strøm. I samme øvelse bliver strømmen fra Alssund lagt i et kabel i jorden, så elkablet i luften fra Alssund op til Sønderborg elstation ved Vestermark bliver pillet ned.

Sønderborg: Siden weekenden har en stor borerig fra Per Aarsleff A/S ligget nord for Alssundbroen. Her skal den arbejde med geotekniske undersøgelser i en uges tid. Riggen arbejder for Rambøll, der igen er sat i arbejde af Energinet. For arbejdet skal munde ud i nye kabler med strøm til Sønderborg.

- Vi er ved at få kortlagt undergrunden, fordi vi vil lægge nye elkabler på 150 kilovolt fra Ensted station til Sønderborg, fortæller Sven Rye, der er seniorprojektleder ved Energinet.

Det er en selvstændig offentlig virksomhed under Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet, der som der stå på Energinets hjemmeside: "Ejer og udvikler el- og gasnet i Danmark for at indpasse mere vedvarende energi, opretholde forsyningssikkerhed og sikre lige markedsadgang til nettene".

De gamle kabler er reelt bare lagt ned på bunden af Alssund, men den slags kabler bruges ikke længere. Nu skal kablerne lægges i en tunnel - et rør.

- Vi forventer at være færdige i løbet af sommeren 2019. Vi har et virkelig godt samarbejde med Sønderborg Kommune, og vi er klar over, at der er en stor koncert 11. juni på det tidligere militær øvelsesterræn ned mod Alssund. Vi vil holde os på lang afstand i den periode, siger Sven Rye.

Vi forventer at være færdige i løbet af sommeren 2019. Vi har et virkelig godt samarbejde med Sønderborg Kommune, og vi er klar over, at der er en stor koncert 11. juni på det tidligere militær øvelsesterræn ned mod Alssund. Vi vil holde os på lang afstand i den periode.
Sven Rye
Denne borerig kom til Alssund - lige nord for broen i weekenden, og det er planen, den skal arbejde der i denne uge med. Foto: Claus Møller
Denne borerig kom til Alssund - lige nord for broen i weekenden, og det er planen, den skal arbejde der i denne uge med. Foto: Claus Møller

Master pilles ned

For Energinet vil nemlig lade kablet fra Alssund fortsætte op til elstationen ved Vestermark, lige ved siden af Sønderborg Brand & Redning.

- Vi graver kablet ned, og det er virkelig fint for os at at grave der ved det gamle militær område. Der er vel cirka 1000 meter fra kysten, og så bliver de store elmaster og kabler i luften pillet ned, siger fortæller Sven Rye.

De gamle søkabler på bunden af Alssund blev lagt helt tilbage i 1968, og de erstattes af tre nye kabler, der lægges i et rør. De geologiske og geotekniske undersøgelser i Alssund, Aarsleff foretager i denne uge, vil blive en del af udbudsmaterialet til kontrakten for de underborede foringsrør.

Borerig forbereder nyt elkabel i Alssund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce