Blans har skaffet penge nok til ny købmand

En gruppe med bl.a. Mads Petersen (tv.) og Benny Christensen vil redde købmandsbutikken i Blans, der har stået tom siden juni, hvor købmanden kom alvorligt til skade. Arkivfoto: Timo Battefeld

Blans har skaffet penge nok til ny købmand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Målet om, at indsamle mindst 500.000 kroner til genåbning af landsbyens købmandsbutik, er nu nået.

Blans: Søndag var en helt særlig dag i Blans. Her kunne initiativgruppen bag genåbningen af byens købmand glæde sig over, at målet om mindst en halv million kroner til formålet var i hus.

- Det er helt vildt fantastisk. Hele byen har armene oppe. Hold da op et sammenhold, siger en glad Mads Petersen.

150 husstande i Blans har købt et eller flere af andelsbeviser af 2.500 kroner stykker. Penge der skal finansiere etableringen af en andelsejet butik.

- Det er ret godt, når man tænker på at der er lige over 200 husstande i Blans. Det viser, at det ikke kun er os i initiativgruppen men hele byen, der synes, det er en god idé at bvare købmandsbutikken, siger Mads Petersen.

Siden begyndelsen af juni har Let-Køb i Blans været lukket efter, at købmanden kom alvorligt til skade efter et fald ned af en trappe. Han er i bedring, men man forventer ikke at se ham tilbage i butikken.

Planen er, at butikken genåbner slut november/start december. Forinden skal den renoveres, så den lever op til standarden i dag.

Det er helt vildt fantastisk. Hele byen har armene oppe. Hold da op et sammenhold.
Mads Petersen, initiativgruppen

Chance indtil på lørdag

Midt i august blev der holdt stort borgermøde med over 300 deltagere på byens friskole, hvorefter salget gik i gang.

De første 250.000 kroner kom ret hurtigt, herefter stod det lidt stille, hvorefter initiativgruppen sendte en folder med mere information ud til byens borgere. Det virkede og salget steg kraftigt igen.

Man kan indtil 15. september købe andelsbevis. En blanket kan rekvireres med henvendelse til apl@ballegaard.info.

- Jeg spændt på, hvad vi når oppe på. Jeg håber da, at nogle stykker mere vil købe inden deadline, siger Mads Petersen.

Planen er, at der oprettes et selskab, der gerne skulle holde stiftende generalforsamling og vælge en bestyrelse 25. september.

Initiativgruppen har sideløbende med salget af andelsbeviser arbejdet på, hvordan butikken skal drives, men kan på nuværende tidspunkt ikke sige mere om den del.

Det er tidligere meldt ud, at der skal ansættes en bestyrer, som skal drive butikken sammen med frivillig arbejdskraft - i hvert fald i begyndelsen.

Blans har skaffet penge nok til ny købmand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce