Badran-sagen: Tiltalerne punkt for punkt


Badran-sagen: Tiltalerne punkt for punkt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SØNDERBORG: 1: (Erkendt). Saied Badran: Lov om euforiserende stoffer for at have købt 10 gram heroin til eget brug.

2: (Nægtet). Saied og Samir Badran: Afpresning og ulovlig tvang ved i perioden mellem 1. oktober 2008 og 30. november i Kolding i forening for at skaffe sig eller andre uberettiget vinding ved at have truet Jesper Bull med vold til at betale 40.000 kr. og et kilo amfetamin i dummebøde, hvilket han gjorde senere, samt ved i samme forbindelse med vold eller trusler om vold at have tvunget Jesper Bull til at udlevere bl.a. et fladskærms-tv og en personbil af mærket Audi A4 med tilhørende registreringsattest, hvilket skulle tjene som sikkerhed for betaling af dummebøden.

3a: (Nægtet) Jesper Bull: Euforiserende stoffer: Ved i perioden mellem 1. september 2008 og 12. november 2008 i Sønderborg, med henblik på videresalg til et større antal personer, til Saied og Samir Badran at have overdraget et kilo amfetamin, som han i forening med X, hvis sag behandles særskilt, transporterede fra et ukendt sted i Sønderborg til Nørager i Sønderborg, hvor de afleverede den til Saied Badran.

3b: (Nægtet). Saied og Samir Badran: Euforiserende stoffer: Ved i perioden mellem 1. september 2008 og 12. november 2008 i Søndebrorg i forening med henblik på videresalg til et større antal personer at have modtaget et kilo amfetamin fra Jesper Bull, idet Jesper Bull og X, hvis sag behandles særskilt, transporterede amfetaminen fra et ukendt sted i Sønderborg til Nørager i Sønderborg, hvor de afleverede amfetaminen til Saied Badran, som derefter i forening med X transporterede amfetaminen til Samir Badrans bopæl, hvor Samir og Saied Badran »cuttede« amfetaminen op.

4: (Nægtet) Samir Badran: Afpresning og vold. Ved i september 2008 på Nørager i Sønderborg at have tildelt Y to slag med flad hånd i ansigtet og efterfølgende, for at skaffe sig eller andre uberettiget vinding, ved at holde en pistol eller pistollignende genstand mod Y's tinding at have truet ham til at skulle betale 10.000 kr. i dummebøde eller skaffe en 9 mm pistol til tiltalte, hvilket Y dog ikke gjorde. Retten fandt det ikke godtgjort, at der var anvendt pistol eller pistollignende genstand.

5: (Erkendt). Saied Badran: Euforiserende stoffer. Ved i oktober med henblik på videresalg til et større antal personer at have købt 300 gram amfetamin af Z, hvis sag behandles særskilt, idet Z efter forudgående aftale med tiltalte Saied Badran på en p-plads i Ribe overdrog amfetaminen til X, hvis sag behandles særskilt, hvorefter X transporterede amfetaminen til Sønderborg, hvor han overdrog dette til tiltalte Saied Badran.

6. (Nægtet). Saied og Samir Badran: Afpresning og ulovlig tvang. Ved i perioden mellem 1. oktober 2008 og 30. november 2008 i Sønderborg i forening, efter at have indgået en aftale med Z om, at denne skulle betale 25.000 kr. på vegne af Jesper Bull, og efter at Z havde betalt henholdsvis 18.000 og 7000 kr., at have truet Z med vold til at betale en dummebøde på yderligere 45.000 kr. og ligeledes med trusler om vold at have tvunget ham til at modtage 1,8 kilo amfetamin, som han skulle sælges, således at han efterfølgende skulle betale 100.000 kr. for amfetaminen og yderligere 45.000 kr. som afvikling af dummebøden.

7: (Nægtet). Saied og Samir Badran: Euforiserende stoffer. Ved i perioden mellem 1. oktober 2008 og 30. november i Søndebrorg i forening med henblik på videresalg til et større antal personer, under de i forhold 6 beskrevne omstændigheder, at have overdraget 1,8 kilo amfetamin til Z, hvis sag behandles særskilt.

9. (Erkendt). Jesper Bull: Våbenbekendtgørelsen. Ved 27. januar ca. kl. 12.10 på sin bopæl at have besiddet en enhåndsbetjent foldekniv.

10: (Erkendt). Samir Badran: Euforisenrede stoffer. Ved 18. december 2007 ca. kl. 07.00 på bopælen at have været i besiddelse af 10 stk. zolpidem-tabletter til eget brug.

11. (Erkendt). Samir Badran: Lov om forbud mod visse dopingmidler: Ved 18. december ca. kl. 07 på bopælen at have været i besiddelse af 26 stk. ampuller Sustanon a 1 ml., 53 stk. ampuller Testosteron a 1 ml., 86 stk. Anabol-tabletter, 1 gl. Testoteron 10 ml. og 1 gl. Stanozolol 10 ml. til eget forbrug.

Som den eneste modtog Jesper Bull sin dom på to og seks måneders fængsel. Saied Badran blev idømt otte års fængsel og Samir Badran syv års fængsel, men begge slipper for udvisning. Dommene blev anket på stedet for så vidt angår de forhold, de nægtede sig skyldige i. Retten valgte, på anklagerens anmodning, at de tre skal fortsætte i varetægtsfængsel. Anklageren frygtede, de dømte kunne påvirke efterforskningen. Det afviste forsvarerne og kærede afgørelsen til Landsretten.

X er tidligere idømt fire år og otte måneders fængsel for flere forhold, bl.a. transport af amfetamin i denne sag. Z, der angav Badran-brødrene, er tidligere idømt seks måneders fængsel i sagen, hvor hans bror fik tre måneders betinget fængsel.

Badran-sagen: Tiltalerne punkt for punkt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce