Antallet af indbrud falder i Sønderborg

Områdeleder Preben Westh understreger, at der fortsættes med øget patruljedækning. Arkivfoto: Søren Gylling

Antallet af indbrud falder i Sønderborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiet havde anmeldelse om 64 indbrud i private hjem i årets andet kvartal. Det er et fald på 59,5 procent sammenlignet med samme periode sidste år.

Sønderborg: For alle, der har været udsat for indbrud, er det en træls oplevelse. Så derfor er en melding om, at antallet af indbrud i Sønderborg-området fortsat er faldende, en ringe trøst.

Men det glæder parterne bag indbrudssatsningen "Bo trygt", der arbejder for at øge trygheden og reducere antallet af indbrud i Danmark.

Ifølge nye tal fra Danmarks Statistik blev der i Sønderborg anmeldt 64 indbrud i private hjem i årets andet kvartal. Det er et fald på 59,5 procent sammenlignet med samme periode sidste år.

- Sønderborg Kommune har været hårdt ramt af indbrud, og derfor har vi sat markant ind på flere fronter for at nedbringe antallet af indbrud og den medfølgende utryghed i kommunen, siger Preben Westh, der er vicepolitiinspektør i Områdecenter Syd. Området dækker bl.a. Sønderborg.

Han understreger, at politiet er rigtig glade for, at antallet af indbrud i Sønderborg er faldende, men der bliver stadig begået for mange indbrud, og politiet vil også fremadrettet havde fokus på indbrudsforebyggelse.

- Vi vil fortsætte med den øgede patruljedækning og have fokus på opklaring af indbrud. Desuden er det oplysende arbejde om, hvad man selv kan gøre med indbrudssikring og nabohjælp, en helt central del af vores indsats, understreger Preben Westh.

Indbrud de seneste fem år
Indbrud i private hjem i Sønderborg-kommune de seneste fem år:

2019: Første kvartal: 132. Andet kvartal 64

2018: Første kvartal: 138. Andet kvartal: 158

2017: Første kvartal: 64. Andet kvartal: 75

2016: Første kvartal: 132. Andet kvartal: 125

2015: Første kvartal: 130. Andet kvartal: 87
Det er vigtigt med nyere døre og gode låse. Arkivfoto
Det er vigtigt med nyere døre og gode låse. Arkivfoto

Nabohjælp

Det kan gøres med nabohjælp, hvor man er opmærksom på fremmede biler og personer på vejene, god belysning udenfor huset med sensor, undgå store træer, høje hække og mørke gemmesteder omkring huset.

Det er også vigtigt at låse værktøj og haveredskaber inde i skur eller garage, så det ikke kan bruges til indbrud. Det er også vigtigt at sørge for gode solide låse og sikrede vinduer.

Politiet opfordrer også at ringe 114, hvis der har været indbrud eller man er vidne til mistænkelig adfærd. Hurtige oplysninger til politiet kan være medvirkende til at opklare indbrud. Og selv mindre detaljer kan gøre en forskel.

Antallet af indbrud falder i Sønderborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce