Anmeldelse: Visuel kunst sejlede på et hav af elektronisk musik


Anmeldelse: Visuel kunst sejlede på et hav af elektronisk musik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Som en del af Define festivalen spillede Kopenhagen Laptop Orchestra på Sønderborghus lørdag aften den 11. november, men koncerten var langt mere end musik.

Sønderborg: Kopenhagen Laptop Orchestra den 11. november på Sønderborghus som en del af Define Festival.

Kopenhagen Laptop Orchestra arbejdede sammen med en visuel specialist for at skabe en meget unik og psykedelisk oplevelse, der hviskede grænserne væk mellem musikalsk og visuel kunst. Stemningen var nysgerrig da koncerten begyndte, da fire projektorer var sat op med en tilsvarende white-screen sat op hver side af salen.

Bandet stod i midten og opfordrede med det samme publikum til at rykke tættere på og nyde koncerten.

Den drømmende elektroniske beatmusik udfoldede sig mens skærmene viste tallet 1000, der talte nedad i takt med beatet. Man kunne næsten komme i trance over nedtællingen, der passede knivskarpt med musikken.

Musik og flydende billeder smeltede sammen, komplimenterede hinanden og fyldte rummet med en omringende stemning, der var meget unik, selv for meget progressiv kunst.

Det var synd og skam at der blev taget stole ind til koncerten, da den på ingen måde var en sidekoncert. Koncerten var allerbedst, da man kunne vandre rundt om bandet, der spillede på deres elektroniske instrumenter i midten af salen.

Da nedtællingen på skærmen ramte 0, blev der lige så stille vist flere visuelle effekter, der byggede på sig selv og skabte et hav af sort-hvid striber, der bølgede på toppen af musikken og lyste salen op.

Den psykedeliske visualisering af den elektroniske musik holdt sig spændende gennem hele koncerten og ændrede struktur ofte nok til at man aldrig kedede sig. Trods en smule respektløs snak blandt publikum var koncerten et fantastisk og unikt stykke eksperimenterende kunst der til hver en tid kan anbefales, både for visuelt og musikalsk orienterede mennesker.

Anmeldelse: Visuel kunst sejlede på et hav af elektronisk musik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce