Alsisk gin vinder prestigefyldt pris

Det blev i år Destilleriet Als med Krestian Muusmann i spidsen, der vandt Sønderborg Iværksætter Pris. Foto: Claus Rantzau Møller

Alsisk gin vinder prestigefyldt pris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Destilleriet Als beliggende i Hørup strøg til tops, da årets bedste iværksætteridé i Sønderborg Kommune skulle findes.

Sønderborg: Det blev i år Destilleriet Als, der kom med den bedste idé, da årets vinder af Sønderborg Iværksætter Pris skulle findes torsdag aften på Det Blå Gymnasium.

- Det er stort. En kæmpe anerkendelse af alt det arbejde, vi ligger i det. Det viser, hvor stor en lokal opbakning, varme og interesse, der er for vores destilleri, siger Krestian Muusmann, der er direktør og medejer af virksomheden, som også består af hans far og tre kammerater. De fik sammen med prisen 25.000 kroner sponseret af ipnordic.

Destilleriet Als kunne 1. august sætte de første 200 flasker af deres første produkt - en såkaldt Gin Kalas til salg. Ginen, der er præget af enebær med noter af citrusfrugt, kardemomme og kamille, kan i dag købes hos destilleriet selv samt Vinspecialisten i Sønderborg og hos butikken Guldhammer i Hørup.

Destilleriet er i øvrigt gået i gang med at udvide produktionen til også at inkludere whisky. Pengepræmien skal blandt andet bruges til et reolsystem til whiskyen samt en bæredygtig kasse til at levere ginen i.

Det er stort. En kæmpe anerkendelse af alt det arbejde, vi ligger i det. Det viser, hvor stor en lokal opbakning, varme og interesse, der er for vores destilleri.
Krestian Muusmann, direktør for Destilleriet Als
Jan Kallehave kunne køre hjem til Guderup med titlen Sønderborg Vækstvirksomhed 2018. Foto: Claus Rantzau Møller
Jan Kallehave kunne køre hjem til Guderup med titlen Sønderborg Vækstvirksomhed 2018. Foto: Claus Rantzau Møller

Dommere var imponerede

Med i finalen var også SimpleDose, der er i gang med at udvikle en prototype, som kan optælle og give piller til Parkinsonspatienter. Maskinen skal spare dem bøvlet med selv at skulle sortere pillerne i den lille mandag-søndag pillekasse.

Den sidste finalist var Nearcrowd, som har udviklet et digitalt visitkort, der blot skal skannes med en smartphone, hvorefter man får alle de data personen har lagt ind på sin profil.

- Det var tre meget imponerende finalister, men det var især fedt at mærke passionen, som Destilleriet Als kom med. Samt at de allerede har formået at skabe en omsætning og fået en samarbejdspartner af en vis kaliber i Fuglsang, sagde Jonathan Løw, forfatter og serieiværksætter

Sammen med Charles Ginnerskov, ipnordic, Rikke Torré, Sønderborg Handel, Henrik Lindegaard, Byro & Co, Pernille Puch, Vækstfonden var han dommer. Deres stemmer talte halvdelen, mens de omkring 200 fremmødtes stemmer vægtede resten.

Iværksætterprisen blev uddelt første gang i 2011 og hed ind til 2014 Sønderborg Iværksætter Award.

Dommernes stemmer talte halvdelen, mens de omkring 200 fremmødtes stemmer vægtede resten. Foto: Claus Rantzau Møller
Dommernes stemmer talte halvdelen, mens de omkring 200 fremmødtes stemmer vægtede resten. Foto: Claus Rantzau Møller

Hæder til Guderup-firma

Det drejede sig ikke kun om iværksætteri, da Årets Business Event 2018 blev holdt på Det blå gymnasium. Sønderborg Vækstvirksomhed 2018 blev også fundet.

Prisen uddeles til den virksomhed i Sønderborg Kommune, som baseret på en analyse fra revisorfirmaet EY af offentlige tilgængelige regnskaber, har haft en exceptionel udvikling. Vinderen blev denne gang Kallehave Stål & Montage fra Guderup, der for andet år i træk var blandt finalisterne.

- Det havde jeg ikke regnet med. Især ikke med så store spillere vi var oppe imod. Det er vi da stolte af. Det er en god en, at have stående på hylden, sagde direktør og ejer Jan Kallehave.

Årets andre nominerede virksomheder var ipnordic fra Gråsten, som i øvrigt var med i finalen for fjerde år i træk og fik titlen i 2015. Med var også Niko-Servodan fra Sønderborg, sidste års vinder Petersen Tegl fra Nybølnor samt Lodam Electronics fra Sønderborg.

Tobias Jensen, Jacob Boutrup og Sebastian Solander-Bruus  fra Nearcrowd fik en delt andenplads. Foto: Claus Rantzau Møller
Tobias Jensen, Jacob Boutrup og Sebastian Solander-Bruus fra Nearcrowd fik en delt andenplads. Foto: Claus Rantzau Møller

Alsisk gin vinder prestigefyldt pris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce