Alsisk bed and breakfast får midler til at udvide økologisk drøm

Møllehusets Bed & Breakfast kan nu udvide med tre værelser på grund af støtte fra LAG Sønderborg-Aabenraa. Privatfoto

Alsisk bed and breakfast får midler til at udvide økologisk drøm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LAG Sønderborg-Aabenraa vil støtte Møllehusets Bed & Breakfast med 340.000 kroner til en udvidelse af den økologiske virksomhed i Havnbjerg.

Havnbjerg: I over otte år har Maren Wiese drevet den bæredygtige Møllehusets Bed & Breakfast med et værelse til udlejning i Havnbjerg. Nu er Maren Wieses mangeårige drøm om at udvide ved at gå i opfyldelse. LAG Sønderborg-Aabenraa har nemlig indstillet virksomheden til at modtage 340.000 kroner til en udvidelse.

- Det er et skulderklap, at nogle tror på min idé. Jeg har levet økologisk og bæredygtigt hele mit liv, men nu har mange fået øjne op for det, siger Maren Wiese.

Hun vil udvide med tre værelser med eget bad og fælles køkken i den gamle møllerbolig fra 1785. Hun købte stedet i slutningen af 2008, renoverede det og åbnede Møllehusets Bed & Breakfast i 2010.

- Med det ene værelse kan jeg ikke længere følge med. Med udvidelsen skulle det gerne blive et fuldtidsjob for mig, fortæller Maren Wiese.

Møllehusets Bed & Breakfast ligger tæt ved turistattraktioner som Havnbjerg Mølle og oplevelsesparken Universe. Stedet har til huse i det oprindelige stuehus til Havnbjerg Mølle. Møllen var hovedlocation i det historiske drama 'I Krig & Kærlighed'.

LAG-milder
Hos LAG Sønderborg-Aabenraa kan virksomheder, foreninger og netværk søge EU-tilskud fra landdistriktsprogrammet.LAG Sønderborg-Aabenraa har næste ansøgningsfrist den 2. september. Spørgsmål kan rettes til koordinator Merethe Juul, tlf. 2028 5668, mjt@landdistriktshuset.dk. Man kan også læse mere på www.lag-syd.dk.

Bæredygtigt byggeri

Udvidelsen tager udgangspunkt i stedets historiske udformning. Både udvendigt og indvendigt fortsætter huset med at fremstå som i tiden fra omkring 1920, hvor huset fik sin største restaurering. Maren Wise sætter stedet i stand med genbrugsmaterialer som genbrugsdøre.

- Det er også mit mål at vise, at man godt kan bygge og sætte i stand på bæredygtig vis, siger Maren Wiese.

Projektet er i forbindelse med LAG Sønderborg-Aabenraas anden ansøgningsrunde i år indstillet til at modtage næsten 340.000 kr. svarende til 50 procent af de totale udgifter. Når man får LAG-midler, skal man selv stå for hele udgiften, og man får så støttebeløbet udbetalt, når projektet er afsluttet.

- Jeg har selv sparet penge op, men det er ikke nok. Jeg skal se, om jeg kan låne penge i banken eller gøre det gennem crowdfunding. Jeg håber at være færdig næste år, siger Maren Wiese, som tidligere har benyttet sig af crowdfunding i forbindelse med projektet.

Crowdfunding er en måde at rejse penge på gennem økonomisk støtte fra enkeltpersoner.

Alsisk bed and breakfast får midler til at udvide økologisk drøm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce