Air Alsie skal flyve Lübeck-Stockholm

De sorte fly her fra Alsie Express skal næppe flyve til og fra Lübeck, for de flyver på ruten Sønderborg-København. Arkivfoto: Timo Battefeld

Air Alsie skal flyve Lübeck-Stockholm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ifølge flere tyske medier skal det Sønderborg-baserede flyselskab, Air Alsie, samarbejde om flyvninger fra Lübeck Lufthavn. Første rute skulle være Lübeck-Stockholm. Planer om flere ruter til Wien, München og London.

Sønderborg: Fra sommeren 2020 vil der atter være ruteflyvninger fra Lübeck Lufthavn. Læge, iværksætter og lufthavnsejer Winfried Stöcker har store planer for den lille lufthavn i hansestaden, og heri indgår flyselskabet Air Alsie fra Sønderborg. Det skriver flere tyske medier.

Mandag i denne uge kunne økonomiminister Bernd Buchholz (FDP) aflevere Det Europæiske Luftfartssikkerhedsagenturs certifikat (EASA), der er et krav for lufthavne med flere end 10.000 passagerer årligt.

- Så nu opfylder lufthavnen alle europæiske sikkerhedsstandarder og har muligheden for igen at blive et lille knudepunkt for luftfart, siger Bernd Buchholz til NDR. Lufthavnen er godkendt på 5000 kriterier om alt fra landingsbanernes bæreevne, taxier, overvågning af sikkerhed og medarbejdernes uddannelse.

Lübeck Lufthavn har planer som Sønderborg Lufthavn om at udvide med en ny terminal og en ny hangar til i alt 450 millioner kroner. Lufthavnens ejer ser gerne ruter fra Lübeck til München, Frankfurt, Wien og London. Han har dog ikke villet afsløre, om der er forhandlinger med flyselskabet om at flyve på de destinationer. Men den samme Winfried Stöcker har grundlagt Lübeck Air GmbH - og ifølge NDR og det tyske netmedie med speciale i luftfart, Airliners, er Air Alsie en strategisk partner i planerne om flere ruteflyvninger. I første omgang til Stockholm fra 2020.

Toppede i 2009

Lübeck Lufthavn toppede i 2009 med 700.000 passagerer - cirka ti gange flere end der flyver til og fra Sønderborg Lufthavn. Men i 2015 var tallet faldet til 125.000 - og lavprisselskaberne Ryanair og det polske Wizz Air har forladt lufthavnen. I 2016 købte iværksætteren Stöcker så lufthavnen, som han altså har store planer for at udvikle. Så på mange måder ligner lufthavnenes historier i Lübeck og Sønderborg hinanden. Sønderborgs passagertal toppede i 1997 med cirka 125.000 passagerer. Målet her i Sønderborg er - i første omgang 300.000 passagerer i 2030 - og siden 500.000.

Air Alsie opererer med en flåde på 19 fly. Det har ikke været muligt at få en kommentar fra administrerende direktør Henrik Therkelsen, der holder ferie. Air Alsie meddeler, at han er den eneste, der må udtale sig.

Air Alsie skal flyve Lübeck-Stockholm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce