Ældre i Sønderborg og Tønder får piller mod seksualdriften

Foto: arkivfoto

Ældre i Sønderborg og Tønder får piller mod seksualdriften

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Drifter: Plejehjemsbeboere i Tønder og Sønderborg kommuner får beroligende piller for at bedøve deres seksuelle behov.

Det fortæller ældreansvarlige i de to kommuner, der ser medicineringen som en løsning, når borgernes seksualdrift er så stor, at de for eksempel tager på plejepersonalet.

– Det er ofte demente, den er gal med. Hvis en ældre flere gange tager på en medarbejder, så er det en virkningsfuld løsning at give noget beroligende.

Men det sker altid i samarbejde med de pårørende og egen læge, siger direktør for pleje og omsorg i Sønderborg Kommune, Tim Hansen, der ikke har tal for, hvor mange ældre der får medicin mod sexdriften.

Plejechef i Sønderborg Kommune, Bente Larsen, understreger, at medicinering kun sker i få tilfælde – men både bliver givet til ældre og yngre demente.

Også i Tønder Kommune får enkelte plejehjembeboere beroligende piller, hvis en borger er forpint af seksuel frustration:

Kontakt formidles
– Vi tager en snak med vedkommende og formidler kontakt til egen læge, hvis personalet kan se, de har det skidt, siger myndighedschef i Social og Sundhedsforvaltningen i Tønder Kommune.

JydskeVestkysten har spurgt de ældreansvarlige i de øvrige syv syd- og sønderjyske kommuner, om de medicinerer de ældre, hvis de udviser stærk seksuel frustration. Her tager man dog skarp afstand fra tilgangen i Tønder og Sønderborg.

– Her medicinerer vi ikke nogen, fordi de udviser seksuel adfærd. Det er ikke nødvendigt at løse det på den måde, og det er en dårlig måde at løse det på, fordi det er en helt naturlig drift, siger leder af Aktiv Pleje i Billund Kommune, Lisbeth Schmidt.
Vejledningen
Socialministeriet udsendte i februar 2001 en vejledning til at håndtere seksuelle behov hos ældre.
Her står blandt andet, at man kan formidle kontakt til prostituerede, vise erotiske film, informere om sexlegetøj og indkøbe dette, man kan tale med de ældre om deres lyster, hjælpe kærester med at kunne dyrke sex med hinanden og informere om onani. Ingen steder står der, at beroligende piller kan være en del af løsningen

Ældre i Sønderborg og Tønder får piller mod seksualdriften

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce