700 skoleelever til Jesus på Slottet


700 skoleelever til Jesus på Slottet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Onsdag 12.- og torsdag 13.september løber Sønderborg Provstis Skole-Kirkeprojekt for 3.klassetrin af stabelen på Sønderborg Slot

Sønderborg: Omkring 700 skoleelever fra hele området er tilmeldt sammen med deres lærere til at deltage i "Jesus på Slottet" et stort totalteater, hvor børnene møder Jesus og flere personer fra Biblen. Alle rollerne spilles af Sønderborg Provstis præster og menighedsrådsmedlemmer.

Mange frivillige, bl.a. fra de forskellige sognes menighedsråd, har meldt sig som guider, der fører klasserne rundt på Sønderborg Slot til de forskellige små tableauer - først møder børnene Johannes Døberen, siden Jesus selv og følger ham til Jerusalem med svingende palmegrene, her møder de Simon Peter og dennes svigermor, der er overtolder Zakæus, som indbyder alle til fest, kvinden ved brønden, som aldrig bliver helt den samme igen efter mødet med Jesus, den blinde Bartimæus som bliver helbredt og seende, og der er Maria Jesu mor, som fortæller om sin søn. Dette er blot noget af det, som børnene oplever.

Skolerne har fået materiale omkring eventen og børnene kender godt beretningerne, som de nu får i levende gjort facon. De har også forberedt sig hjemme på skolerne med at indstudere nogle bestemte sange. De har lavet palmegrene til indtoget i Jerusalem af pap og papir, ligesom de også har lavet nogle fisk, som de aflevere til Simon Peter. Endelig har de også fremstillet en skriftrulle med "De ti Bud", dem får de lov til at diskutere med den jødiske ypperstepræst Kajfas, hvilket ofte munder ud i en pudsig og snusfornuftigt samtale mellem børnene og den "lovkyndige jøde".

Siden 2006 er der spillet "Jesus på Slottet", og arrangørerne anser det som et af de Skole-kirke-projekter, som har succes.

700 skoleelever til Jesus på Slottet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce