16-årige drenge dømt til udvisning

To 16-årige drenge fra henholdsvis Nordborg og Sønderborg blev onsdag eftermiddag dømt skyldig for vold i forening. De har begge fået en betinget udvisningsdom. Genrefoto: Claus Thorsted

16-årige drenge dømt til udvisning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Retten i Sønderborg idømte betinget udvisning til to dansktalende udlændinge på 16 år for vold mod en jævnaldrende dreng. En betinget udvisningsdom fører ikke til en direkte landsforvisning, men hvis drengene laver kriminalitet igen, risikerer de en endelig udvisning fra landet.

Sønderborg: Fire drenge skubbede, slog og sparkede en jævnaldrende dreng omkring busstationen i Sønderborg i midten af november. To af drengene var over 15 år gammel, og de er nu dømt i Retten i Sønderborg for vold. En dreng fra Sønderborg fik 40 dages betinget fængsel, mens den anden tiltalte dreng fra Nordborg fik tre måneders betinget fængsel med tilsyn fra kommunen og får sin straf behandlet i nævnet for ungdomskriminalitet.

De to 16-årige drenge fik begge tilmed en betinget udvisningsdom, som er en alvorlig advarsel. Hvis drengene laver kriminalitet igen, vil dommen vægte mod udvisning fra landet.

Nordborg-drengens fængselsstraf er længere, fordi han også blev dømt skyldig i at true den forurettede dreng efter politianmeldelsen i to tilfælde. Retsformand Susanne Beier Lorenzen forklarede de betingede fængselsstraffe til drengene:

- I skal ikke sidde i fængsel, men det sker på betingelse af, at I ikke laver noget kriminelt i løbet af det næste år, sagde hun.

Dydens smalle sti

Et enkelt vidne berettede til onsdagens retsmøde om en episode efter politianmeldelsen, hvor Nordborg-drengen skulle have spyttet efter den forurettede, men vidnet havde ikke set det ske. Herefter fremlagde anklageren dokumentation og her blev to videoer fra mobiltelefoner afspillet. I den ene video bliver den forurettede ramt i maven af et flyvespark fra en af de mindreårige, som ikke er tiltalt i sagen. I den anden video skubber Sønderborg-drengen til den forurettede og går sin vej.

Selvom den forurettede ikke mener, at Sønderborg-drengen var med til volden, så dømmes han skyldig for medvirken. Retten mente, at det var påvist, at drengen fra Sønderborg vidste, at Nordborg-drengen havde tænkt sig at udøve vold mod den forurettede dreng før gerningstidspunktet.

Drengene skal også betale rettens omkostninger, og det kan ende med at blive et betragteligt beløb, da retten blev nødt til at mødes to gange for at fælde dom i sagen.

16-årige drenge dømt til udvisning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce