156 foreninger i Sønderborg deles om fire millioner kroner

156 foreninger i Sønderborg Kommune bruger mange af de fire millioner kroner i Sønderborg-ordningen på at uddanne ledere og trænere. Foto: Patricio Soto

156 foreninger i Sønderborg deles om fire millioner kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Folkeoplysningsudvalget i Sønderborg Kommune har netop uddelt fire millioner kroner fra Sønderborgordningen. 156 foreninger med i alt 29.000 medlemmer har fået støtte.

Sønderborg Kommune: Hvert år åbner Sønderborg Kommune gennem sit Folkeoplysningsudvalg pengekassen i den særlige Sønderborg-ordning.

Det er kommunens tilskudsordning til folkeoplysningsgodkendte foreninger, og summen er årligt rundt regnet fire millioner kroner. I år har ordningen støttet 156 foreninger, der tilsammen repræsenterer 29.000 medlemmer.

Hvert år kan foreningerne søge ordningen om penge til det, der officielt hedder "aktivitetsrelevante materialer". Det vil sige genstande og tiltag, som er direkte afgørende for, at den givne forening kan lave sin aktivitet.

En af foreningerne, der i år er særligt glad for at have søgt Sønderborgordningen og modtaget penge fra den, er Vidar-Ulkebøl Håndbold. Foreningen tæller 301 medlemmer, hvoraf de 253 er under 25 år. Foreningen har modtaget 111.722 kroner, der er gået til at sende trænere og ledere på kurser.

- Hvis ikke vi sørger for, at vi har trænere, der er topkvalificerede til at gribe spillerne på det plan, hvor de befinder sig, så falder de fra - både trænere og spillere, siger Tommy Vedstesen, formand Vidar-Ulkebøl Håndbold, i en pressemeddelelse.

God investering

For Folkeoplysningsudvalget er uddelingen af midler fra Sønderborgordningen altid er positiv oplevelse. I år er man særligt glad for at se, hvordan foreningerne sætter stadigt stærkere fokus på at opkvalificere sine trænere og ledere.

- Det giver foreningerne syn for sagen, at det kan svare sig at investere i uddannelse af trænere og ledere. Gode trænere udvikler og stimulerer medlemmerne. Hvis ikke medlemmerne er glade, så er der ingen foreninger. Og et sundt foreningsliv nyder vi alle sammen i samfundet rigtig godt af, siger Peter Landergren, formand for Folkeoplysningsudvalget i Sønderborg Kommune.

156 foreninger i Sønderborg deles om fire millioner kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce