Vildt drama endte med to tabere

Søren Tau og Ribe-Esbjerg havde endnu en gang store problemer mod lokalrivalerne. Arkivfoto: John Randeris

Vildt drama endte med to tabere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TM Tønder havde adskillige muligheder for at nedlægge Ribe-Esbjerg, men overblikket og nerverne svigtede. Stresset hjemmehold havde endda chancen for to point til sidst.

Jovist, med 25-25 fik de begge et point, Ribe-Esbjerg og TM Tønder, men det er nok snarere det point, de ikke fik, der vil fylde mest i evalueringen. Det ene point, der ville have pyntet så forbandet meget i det samlede regnskab.

Ikke mindst for gæsterne fra grænselandet.

Tamme Tønder har buldret uendeligt lidt i denne sæson, men der sker et eller andet med dette hold, når det møder Ribe-Esbjerg på udebane.

I sidste sæson rakte det til en sikker sejr i ligaen, tidligere på efteråret var tøndringerne meget, meget tæt på at snyde Ribe-Esbjerg for en plads i Final 4, og denne torsdag aften i Ribe gjorde de igen modbydeligt ondt på de vestjyske næsten-naboer.

Det lykkedes således aldrig hjemmeholdet at få så meget kontrol over kampen, at de større spillemæssige kvaliteter kunne komme til udtryk.

Det blev fight, det blev fysik, det blev nerver - på begge sider.

Og med et kvarter tilbage så det faktisk ud til, at TM Tønder havde det allerbedst i denne hektiske affære, hvor deres medlevende fans gjorde deres til at gøre dette til mere end en almindelig udekamp. Tankevækkende, at det ene hjørne af hallen vandt duellen på lydstyrke igennem stort set hele kampen...

Kampen i tal
Ribe-Esbjerg-TM Tønder 25-25 (11-13)Stillinger undervejs

3-4, 7-6, 10-10, 14-17, 19-20, 23-24

Mål Ribe-Esbjerg

Miha Zvizej 8, Rasmus Nielsen 5 (3), Yehia Elderaa 3 (1), Jacob Holm 3, Lasse Nikolajsen 2, Lukas Karlsson 2, Søren Tau 1, Mathias Jørgensen 1.

Mål TM Tønder

Oliver Eggert 5, Ulrik Eggert 4, Kristian Stoklund 3 (1), Martin Kærgaard 3, Rolf Ravn 3, Niclas Thyssen 3, Hans Martin Asmussen 2, Rune Schrøder 1 (1).

Udvisninger

REHH 4, TM Tønder 4

Tilskuere

1211

Værterne stressede

 

Anført af en til tider forrygende spillende Christian Trans i målet førte gæsterne således et par gange med tre mål i det første kvarter af anden halvleg, og selv om Ribe-Esbjerg - blandt efter to reddede straffekast af en ellers ret bleg Tim Winkler - fik kæmpet sig op på 20-20, lignede det fortsat en udesejr.

Værterne var simpelt hen for stressede - frem for alle unge Jacob Holm, der balancerede på randen af et rødt kort og tog både masser af ansvar og masser af dårlige beslutninger.

Det kunne således ligne noget, der kunne blive kampafgørende, da først Søren Tau fik en halvtynd udvisning, og Kasper Nielsen fulgte op med at brokke sig til retten til at følge med ud på bænken.

21-22 - seks mod fire i to minutter med syv minutter tilbage - det var en kæmpechance til gæsterne. Det er den slags sekvenser, der ind imellem bliver vundet 3-0, og det havde formentlig afgjort det hele.

Men TM Tønder smed den gigantiske mulighed væk på skammeligste vis. Det ene angreb endte i en kendelse for passivt spil, og det mere end indikerede, at gæsterne var ramt på nerverne.

Symptomatisk afslutning

 

0-0 efter de to minutter var en mental mavepuster på det tidspunkt af kampen og kunne have kostet meget, meget dyrt.

Hvis altså Ribe-Esbjerg ikke var mindst lige så nervøst spillende.

Det var godt nok vanvittigt spændende, men det var altså noget værre rod at se på.

Bedst illustreret i kampens sidste minut, da begge hold havde muligheden for at score det 26. og måske afgørende mål - begge forpassede muligheden med stressede boldtab.

Ribe-Esbjerg med det sidste, og ellers altid rolige Lukas Karlsson var efterfølgende rasende på Rasmus Boysen, der tog ansvaret - og lavede fejlen.

Derfor endte det uafgjort. TM Tønder kom en lille smule tættere på SønderjyskE i bunden, og Ribe-Esbjerg kom en lille smule tættere på slutspillet.

Men begge havde brug for begge point, og derfor vil det mistede point fylde mere end det vundne.

Vildt drama endte med to tabere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce