Et enkelt point føltes som et nederlag

Miha Zvizej og Ribe-Esbjerg fik torsdag aften 27-27 på udebane mod oprykkerne fra Nordsjælland. Det resultat kan holdet bestemt ikke være tilfreds med. Foto Jørgen Kirk

Et enkelt point føltes som et nederlag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ribe-Esbjerg havde alle muligheder for at have fået den første sejr i fem kampe, men måtte skuffende nøjes med 27-27 i udekampen mod oprykkerne fra Nordsjælland, der udlignede i allersidste sekund.

HÅNDBOLD: Ribe-Esbjerg havde så hårdt brug for en sejr.

Den fik holdet ikke, og det var vestjyderne selv 100 procent skyld i. Cheftræner Jan Leslie & Co. havde alle muligheder i den absolutte slutfase, hvor holdet flere gange førte med to mål.

Men i stedet for at lukke kampen, blev Nordsjælland helt unødvendigt budt indenfor. Det var simpelt hen for dumt. Mathias Jørgensen havde en helt fri mulighed for at bringe Ribe-Esbjerg foran med tre mål, men han missede - og sekunder senere blev en bold så sendt forbi et tomt Nordsjælland-bur.

Så tager man altså ikke vare på chancerne.

Man må så også sige, at Nordsjælland havde heldet til allersidst. Rasmus Nielsen havde bragt Ribe-Esbjerg foran 27-26 på et straffekast 18 sekunder før tid, hvorefter hjemmeholdet straks tog timeout.

Nordsjælland bankede to sekunder før tid en bold på stolpen, men riposten sprang lige ud i hænderne på Jesper Dahl, der kunne udligne i absolut sidste sekund.

Unægtelig uheldigt for Ribe-Esbjerg, men det burde aldrig være kommet dertil. Det har holdet kun sig selv at takke for. 

Kampen i tal
Nordsjælland Håndbold - Ribe-Esbjerg HH 27-27 (16-13).Stillinger undervejs

7-6, 12-11, 13-13, 19-16, 22-22, 23-25.

Topscorere, Nordsjælland: Johan Meklenborg 9 (5), Nicolai Pedersen 4, Aku Kreutzmann 4.

Mål, Ribe-Esbjerg: Lukas Karlsson 8, Jaocob Holm 8, Yehia Elderaa 3, Lasse Nikolajsen 3, Miha Zvizej 2, Rasmus Nielsen 2 (1), Morten Nyberg 1. 

Udvisninger

Nordsjælland 3, Ribe-Esbjerg 2

Tilskuere: 1200

Næste kamp

På tirsdag kl. 18.30 spiller Ribe-Esbjerg HH hjemmekamp i Blue Water Dokken mod KIF Kolding København.

Med hovedet under armen

Men lad os lige vende kampen. Generelt spillede Ribe-Esbjerg med hovedet under armen fra start. Forsvaret lukkede hele 10 mål ind i det første kvarter, og det er altså alt for meget mod et hold som Nordsjælland.

Værterne kom godt nok blæsende med Johan Meklenborg og Nicolai Pedersen, som de mest farlige i bagkæden, men i håndbold er det fortsat tilladt at tackle, men det forsømte spillerne fra Ribe-Esbjerg gang på gang.

Nordsjælland-spillerne fik lov til at komme alt for tæt på, og så var det på ingen måde nemt at være Tim Winkler inde i målet. Boldene blev uhindret bombet ind, men heldigvis for Ribe-Esbjerg gjorde hjemmeholdet heller ikke alverden i disciplinen opdækning.

Jacob Holm gjorde, hvad der passede ham i kampens indledning, mens Lukas Karlsson og egyptiske Yehia Elderaa, der var kommet på højkant efter at have fået et drøn over knæet i den seneste kamp mod BSV, også havde fået indstillet kanonen rigtigt.

Ribe-Esbjerg havde flere chancer for at komme foran med et par mål, men både i kontrafasen og i det etablerede angrebsspil blev der simpelt hen taget for mange dårlige beslutninger.

Hasarderede afslutninger, pressede indspil og angrebsfejl. Jo, Ribe-Esbjerg var leveringsdygtig i det meste. Det var nedslående at se på, når man ved, hvor godt holdet rent faktisk kan spille.

Derfor kunne man egentlig ikke sige det store til, at Nordsjælland førte med tre mål ved pausen. Det blev bedre i anden halvleg, hvor Morten Nyberg blev smidt ind, og selvom han absolut ikke er i topform efter en rygskade, lavede han mange fine ting.

Holm og Karlsson fortsatte med at score mål. Lasse Nikolajsen ude på venstre fløj gjorde dem følgeskab med tre fornemme scoringer - og så var vi jo egentlig derhenne, hvor den "bare" skulle køres hjem.

Det blev den ikke - og ingen tvivl om, at et enkelt point føltes som et nederlag.

Et enkelt point føltes som et nederlag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce