Populær ferie-ø lukker et halvt år

Boracay i Filippinerne blev "opdaget" af rygsækrejsende og er siden blevet et yndet rejsemål for millioner af turister. Det har selvfølgelig påvirket miljøet. Foto: Wikimedia Commons

Populær ferie-ø lukker et halvt år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Boracay i Filippinerne er forbudt område for turister i en periode, fordi miljøet er for belastet. Men en lukning har ikke nogen nævneværdig effekt, mener ekspert fra Roskilde Universitet.

Trods lokale protester fra beboere og arbejdere er den filippinske ferieø Boracay lukket for turister de næste seks måneder. Øen er den seneste i rækken af populære turistmål med hvide sandstrande og smukke koralrev, som er blevet midlertidigt lukket af miljømæssige hensyn. Men det hjælper ikke naturen blot at lukke for turister, lyder det fra leder af Roskilde Universitets bæredygtighedsindsats Anne Cecilie Lasa-Gonzales, der er cand.mag. i turisme med fokus på ansvarlig turisme og bæredygtig omstilling.

- I forhold til økosystemer kommer det ikke til at have den store effekt, fordi det er så kort en periode, de lukker, siger hun og tilføjer:

- Menneskelig produktion af affald bliver selvfølgelig minimeret, men det kræver mange års isolering og vedvarende lovindgreb, der eksempelvis forbedrer affaldssorteringen, før man kan se en forskel.

Lukningen af den filippinske ø skete 26. april på landets præsident Rodrigo Duertes befaling.

To millioner turister strømmer hvert år til øen, og Boracay er blandt andet kendt for White Beach - en af verdens bedste strande. Størstedelen af øens 40.000 indbyggere lever af turisme.

- Jeg er meget skeptisk over for det her med at lukke øerne, for som vi har set tidligere, hæver de i stedet priserne for en mindre, mere eksklusiv gruppe, der alligevel kan betale for at komme dertil, siger Anne Cecilie Lasa-Gonzales.

Stranden Maya Bay i Thailand, kendt fra filmen "The Beach" med Leonardo DiCaprio, vil fra juni og fire måneder frem hvert år være lukket, fordi naturen har brug for en pause. (Berlingske)

Populær ferie-ø lukker et halvt år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce