Flytoilettet bliver endnu mindre


Flytoilettet bliver endnu mindre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvis det føles en smule trangt under toiletbesøget i flyet, er det ikke sikkert, det er på grund af et par ekstra feriekilo på sidebenene. I hvert fald ikke i USA, hvor flyselskaber som American Airlines og JetBlue Airways i stigende grad bruger mindre og mindre flytoiletter for at presse så mange passagerer om bord på indenrigsflyvninger som muligt.

Det skriver det australske rejsemedie Traveller, som peger på en ny tendens, hvor luftfartsselskaberne eftermonterer små toiletter på gamle fly - og bestiller nye med små toiletter, som eksempelvis på en Boeing 737 Max kan give plads til en hel række ekstra siddepladser.

Det sker ifølge mediet for at spare med henblik på stigende omkostninger til brændstof og personale. Spørger man luftfartsekspert Ole Kirchert Christensen, der er redaktør på rejsemediet Check-In.dk, er det også den vej, det går i Europa.

- Passagerne vil opleve, at det bliver mere trangt, og man vil støde benene mod væggen, når man sidder ned. Der er også blevet klaget over, at man kun kan vaske en hånd ad gangen i håndvasken, som er noget mindre end tidligere, siger han.

Med smallere sæder, mindre toiletter og bedre udnyttelse af plads om bord er det lykkedes det ungarske lavprisflyselskab Wizz Air, der også flyver fra Billund og København, at udnytte flyets potentiale til det yderste. I selskabets nye Airbus A321-fly er der plads til 239 passagerer, mens samme flytype hos SAS har plads til 198.

- Det er et meget konkurrencepræget marked, og forbrugerne vil jo gerne have lave priser. Så det er et "race to the bottom", hvor det handler om at være mest kreativ for at få så mange ind i flyene som muligt for at have en ruteøkonomi, der gør, at man kan tilbyde billige billetter, siger Ole Kirchert Christensen. (Berlingske)

Flytoilettet bliver endnu mindre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce