Den gode ferie begynder i loungen

Hver tredje gæst i Københavns Lufthavns lounger er ferierejsende, og det betyder et endnu større udvalg af pauserum alt efter smag, behov og pengepung. Foto: Laptop Club.

Den gode ferie begynder i loungen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Engang var lufthavns-lounges forbeholdt de få og privilegerede med guldkort eller businessclass-billet. Nu kan alle betale sig til en kort stund med fred eller ferierejsens første forkælelse.

De fleste har nok kastet lange blikke efter flagskibet i Københavns Lufthavn, den design-cool SAS Lounge, hvor der kun plejede at være adgang med businessclass-boardingkort eller guldrandet loyalitetskort, men efterspørgslen er med tiden vokset, så andre betalingslounges er kommet til, og nu er der hele otte steder, hvor man kan slappe af og lade op til rejsen i rolige, moderne omgivelser fra 140 kroner.

Det er den stigende tendens inden for før-rejseoplevelser, hvor man gerne vil kunne samle sig med sin gruppe eller familie inden afgang til gaten eller søger lidt stilhed og privatliv på afstand af de mange tilbud i transithallen, der har gjort lounges mere tilgængelige.

SAS-loungen har primært været forbeholdt egne rejsende i SAS Plus-klassen og opefter, men nu kan man også få gratis adgang med businessclass-billet fra deres samarbejdspartnere i loyalitetsprogrammet Star Alliance samt købe adgang dertil for 210-230 kroner, hvis man kun står med en økonomibillet i hånden.

- Lounger er ikke længere kun for businessclass- og forretningsrejsende. I dag kan man købe sig adgang til langt de fleste af dem. Det betyder, at hver tredje loungegæst i dag er ferierejsende, så der har været brug for mere plads og flere valgmuligheder, fortæller kommerciel direktør i Københavns Lufthavn Peter Krogsgaard.

Et af de nye tilbud er Atelier Lounge, som selskabet Aviator står for. Med den nye lounge i Terminal 2 i Finger A på første og anden sal ønsker man at skabe endnu mere rum til de ferierejsende ved at have plads til 150 gæster ad gangen til en fast fælles pris for alle på 189 kroner uden forudbestilling.

- Vi vil gerne udfordre fordommene om, hvem der har adgang, ved at tilbyde en lounge, hvor walk-in-entréen er til at betale, og hvor alle føler sig velkomne, fortæller Lars Wrist-Elkjær, managing director hos Aviator Denmark, og tilføjer: - Atelier Lounge lancerer blandt andet konceptet Relaxium, hvor passagererne kan sætte sig i et område med en speciel farve, der passer til deres humør. Dette skulle gerne afhjælpe den stressede følelse, mange oplever, lige inden rejsen begynder.

Loungeområdet  i Billund Airport udvides. Hvis ens billet ikke i sig selv giver adgang, kan man komme ind for mellem 175 og 250 kroner. Foto: Jonas Fotografi
Loungeområdet i Billund Airport udvides. Hvis ens billet ikke i sig selv giver adgang, kan man komme ind for mellem 175 og 250 kroner. Foto: Jonas Fotografi
Foto: BM Nyhed Oskar Rumle Rasmussen/Ritzau Scanpix

Luksus efter paskontrol

Et andet sted i transithallen, hvor der også er dukket nye pauserum op, er i finger D efter paskontrollen til fly mod ikke-Schengen-destinationer som USA, Mellemøsten og Asien. Eventyr Lounge byder rejsende fra British Airways, Delta Airlines, Norwegian og Emirates indenfor i dansk interiør fra Hay og Erik Jørgensen med 180 grader panoramaudsigt over Øresund og landingsbanerne samt snackbar inklusive spiritus for 250 kroner.

I samme område af lufthavnen er Primeclass-loungen det andet nye tilbud for de passagerer, der skal ud at flyve langt. Her tilbyder man også det eftertragtede wi-fi, tv og flyskærme samt buffet med kolde og varme retter for 229 kroner.

Personlig betjening

I Billund Airport mærker man også den stigende efterspørgsel. Vestdanmarks internationale lufthavn har 3,5 millioner rejsende om året, hvoraf 152.000 sidste år besøgte King Amlet Business Lounge.

Flere af de internationale ruteflyselskaber som Air France-KLM, Icelandair, Turkish Airlines og Lufthansa har aftaler med loungen, som giver deres passagerer adgang, og ellers koster det 175-250 kroner afhængigt af, hvor mange timer man opholder sig der, for en varieret buffet af mad og drikke samt danske og internationale aviser og magasiner.

- Vi forventer, at behovet vil vokse i takt med, at antallet af passagerer vokser. Vi har planer om at opgradere og udbygge den nuværende lounge efter højsæsonen til 50 procent mere kapacitet, siger direktør Jan Hessellund, administrerende direktør i Billund Airport.

Han lægger vægt på, at en vigtig faktor i Amlet-loungens succes er et stærkt team af værter og værtinder, der med personlig betjening er med til at give de rejsende en god oplevelse før flyafgangen.

Den gode ferie begynder i loungen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce