De bedste kulinariske rejsemål

Hvis man er fan af det asiatiske køkken, er Hongkong stedet at besøge, mener brugerne af Booking.com. Foto: Wikimedia Commons

De bedste kulinariske rejsemål

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mange er parate til at istemme, at de kulinariske oplevelser på feriestedet har stor betydning for totaloplevelsen. Faktisk siger hele 75 procent af rejsende fra hele verden, at de sandsynligvis vil vælge et rejsemål, der er kendt for sin gode mad og drikke, når de næste gang skal af sted.

Men hvor finder de så det?

I Hongkong, Sao Paulo i Brasilien og Tokyo i Japan, hvis man skal støtte sig til en stor undersøgelse foretaget af Booking.com.

De tre byer, der oftest anbefales for maden, ligger altså langt fra Danmark, men på top-25 er der også en del byer nær os. København er således på 22. pladsen, mens Athen er nummer 4.

Hvis man - måske fordomsfuldt - skal tale om positive overraskelser på listen, må det være Warszawa og Krakow på 12. og 18. pladsen, mens Rom-restauratørerne næppe er helt tilfredse med en 25. plads. I Italien klarer Firenze og Milano sig bedre med deres 15.- og 16. plads. Måske kommer det også bag på nogen, at anmelderne på Booking.com stemmer Las Vegas ind på en 9. plads, men hvis man har besøgt byen, vil man også vide, at der er masser af gourmetsteder at vælge imellem.

Især yngre mennesker rejser efter kulinariske oplevelser, fremgår det af undersøgelsen. Otte procent af respondenterne har det seneste år rejst for at dyrke deres interesse for gastronomi, mens syv procent har rejst for at dyrke deres interesse for vin.

Booking.coms undersøgelse er baseret på knap 13.000 respondenter i 13 lande verden over. De skulle være 18 år eller ældre, have rejst mindst én gang i 2016 og være i gang med at planlægge mindst én rejse i 2017. Desuden kiggede virksomheden på de rejsemål, som brugere flest gange havde anbefalet for maden. For at komme i betragtning skulle rejsemålene være anbefalet over 300 gange for maden i 2016. (thor)

 

Top-25
 1. Hongkong

2. Sao Paulo

3. Tokyo

4. Athen

5. Kuala Lumpur

6. Melbourne

7. Bangkok

8. Granada

9. Las Vegas

10. Buenos Aires

11. Singapore

12. Warszawa

13. Porto

14. Valencia

15. Firenze

16. Milano

17. Sydney

18. Krakow

19. Istanbul

20. Lissabon

21. München

22. København

23. Sevilla

24. Bruxelles

25. Rom

Kilde: Booking.com
Sådan præsenteres en ret på en Hongkong-restaurant. Foto: Wikimedia Commons
Sådan præsenteres en ret på en Hongkong-restaurant. Foto: Wikimedia Commons

De bedste kulinariske rejsemål

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce