Vildsvinehegn står klar i sidste halvdel af 2019

Bent Rasmussen, skovrider og projektchef på vildsvinehegnet, fremlagde onsdag projektet for lodsejere og en ekspropriationskommission. Han løftede også sløret for, at hegnet forventes at være klar i sidste halvdel af 2019. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Vildsvinehegn står klar i sidste halvdel af 2019

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Naturstyrelsen forventer, at vildsvinehegnet langs den dansk-tyske grænse står klar mellem juli og september næste år. Om seks til otte uger får lodsejere at vide, om hegnet skal stå på deres grund.

Slutdato: Det bliver mellem juli og september næste år, at vildsvinehegnet forventes at stå færdigt. Hvis alt går efter planen, begynder arbejdet med at sætte hegnet op i januar. Det forventes at tage seks til otte måneder og derved vil hegnet stå færdigt mellem juli og september næste år. Det fortæller Bent Rasmussen, skovrider og projektchef på vildsvinehegnet fra Naturstyrelsen.

- Det er, hvis alt går efter planen. Så vi plejer helst at sige, at det står klar i sidste halvdel af 2019, siger han.

Han fremlagde de nærmere detaljer om vildsvinehegnet, da der onsdag blev skudt gang i processen med eksproprieringen i forbindelse med vildsvinehegnet. Det skete, da der blev holdt såkaldt besigtigelsesforretning i Tønder, hvor Naturstyrelsen præsenterede projektet for lodsejere og en kommission, som er nedsat for at gennemføre ekspropriation i forbindelse med projektet. Det vil sige, hvordan og på hvilke betingelser staten skal overtage den privatejede grund, hvor vildsvinehegnet blandt andet skal stå.

På mødet kom det også frem, hvornår de husejere, som er i risikozonen for at lægge jord til vildsvinehegnet, får at vide, om de skal eksproprieres.

Den Jyske Kommissarius Mette Plejdrup Nielsen fortalte, at der går seks til otte uger, før grundejerne får svar. Naturstyrelsen forventer, at staten vil tiltvinge sig retten til en del af omkring 80 grundejeres jord. Derefter bliver der indkaldt til endnu et møde, hvor det vil blive besluttet, hvordan grundejerne skal kompenseres.

Vildsvinehegn
  • Regeringen og Dansk Folkeparti offentliggjorde den 22. marts en politisk aftale, hvor de vil bygge et hegn ved den dansk-tyske grænse for at holde vildsvin og den afrikanske svinepest ude.
  • Hegnet blev i juni vedtaget af et stort flertal i Folketinget.
  • Hegnet bliver cirka 70 km langt, 1-1,5 meter højt og graves cirka 50 centimeter ned i jorden.
  • Det vil koste cirka 70 millioner kroner. Industrien vil bidrage til betalingen af hegnet.
  • Der vil være en række åbninger i hegnet til andet vildt og ved blandt andet veje, der krydser grænsen. Det har fået kritikere til at så tvivl om hegnets effekt.
  • Desuden går hegnet ikke gennem bymæssig bebyggelse.

Ingen overraskelser

Der var et sparsomt fremmøde til det første af i alt tre besigtigelsesforretninger. Omkring ti grundejere eller repræsentanter for grundejere var mødt op, og Naturstyrelsen gennemgik projektet uden de store protester fra tilhørerne.

- Jeg tager det som et udtryk for, at projektet ser hensigtsmæssigt ud. Det er nogle relevante spørgsmål, der er rejst, men det er ikke spørgsmål, vi ikke selv tidligere har taget op, siger Bent Rasmussen.

Miljøstyrelsen godkendte mandag vildsvinehegnet, og dermed blev hegnet mere eller mindre en realitet. Nu skal der blot findes en entreprenør, der skal bygge og opsætte hegnet, ligesom der skal findes en løsning for de cirka 80 grundejere, som på nuværende tidspunkt ser ud til at få eksproprieret en del af deres grund.

Vildsvinehegn står klar i sidste halvdel af 2019

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce