Vestre Landsret står fast: Sønderjysk konkurskonge idømt historisk dom

Vestre Landsret stadfæstede i april den historiske dom, som Finn Brink Andersen modtog i Skifteretten i Sønderborg i februar.

Vestre Landsret står fast: Sønderjysk konkurskonge idømt historisk dom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den sønderjyske konkurskonge Finn Brink Andersen fik ikke noget ud af at anke sin tredje konkurskarantæne. Vestre Landsret har stadfæstet kendelse fra skifteretten, hvor han blev idømt en skærpet konkurskarantæne. Flere eksperter har kaldt sagen den første af sin slags.

Konkurs: 59-årige Finn Brink Andersen er højst sandsynligt den første, der nogensinde er blevet pålagt en skærpet konkurskarantæne. Det står fast, efter at Landsretten 17. april valgte at stadfæste afgørelsen fra Skifteretten i Sønderborg, der i februar idømte Finn Brink Andersen en skærpet konkurskarantæne.

Det betyder, at han ikke må drive en virksomhed, selvom han selv personligt hæfter for gælden. En dom, der ifølge flere eksperter er den første af sin slags. Ved en normal konkurskarantæne må man godt drive en virksomhed, så længe man personligt hæfter for gælden.

- Det kan jeg jo ikke gøre noget ved. Sagen er lukket, siger min advokat, fortæller Finn Brink Andersen, der har været direktør i 18 selskaber, der er gået konkurs eller er blevet tvangsopløst.

Konkurskarantæne
Konkurskarantæne betyder, at en person i en periode får et forbud mod at deltage i ledelsen af en virksomhed, hvori den pågældende ikke hæfter personligt og ubegrænset for virksomhedens forpligtelse (aktieselskaber, anpartsselskaber m.v.)


En person kan pålægges konkurskarantæne, hvis personen på grund af groft uforsvarlig forretningsførelse vurderes uegnet til at deltage i ledelsen af en erhvervsvirksomhed.


Konkurskarantænen vil som udgangspunkt blive pålagt for en periode på tre år. JydskeVestkysten har tidligere fortalt, at der i de første 10 måneder af 2017 var 39 syd- og sønderjyder, der blev idømt konkurskarantæne, efter at de har drevet deres virksomhed så uforsvarligt, at kreditorerne har lidt betydelige tab.Samlet har de efterladt gæld for over 100 millioner kroner, og Skat har krav i selskaberne for 17 millioner kroner.


JydskeVestkysten offentliggjorde i december listen over de 39, der er idømt konkurskarantæne. Listen har ikke tidligere været offentlig tilgængelig. Her beskrev vi også, hvordan Finn Brink Andersen blev idømt sin anden karantæne.

Tredje sag

Dermed er det nu endeligt afgjort, at Finn Brink Andersen er pålagt en skærpet konkurskarantæne, der samtidig er hans tredje konkurskarantæne. Det får han for sin rolle i selskabet Allcon ApS, hvor både skifteretten i Sønderborg og Vestre Landsret nu har afgjort, at Finn Brink Andersen var den reelle leder og ejer af selskabet, og at han havde indsat en stråmand som direktør i selskabet. Og det er ulovligt.

Især da Finn Brink Andersen allerede var pålagt en konkurskarantæne, der betyder, at han ikke må drive selskaber, hvor han ikke selv personligt hæfter for gælden. Finn Brink Andersen, der ifølge cvr-registret senest havde adresse i Hjordkær nær Aabenraa, har nemlig allerede to andre konkurskarantæner i rygsækken.

I en sag fra maj 2017 blev han dømt for at have indsat en rumænsk mand som stråmand i selskabet Combi Consult. Da han modtog den karantæne, var han allerede blevet idømt en treårig konkurskarantæne i 2015.

Var reel leder

Finn Brink Andersen valgte at anke afgørelsen fra skifteretten i Sønderborg, da han ifølge eget udsagn kun har hjulpet med praktiske ting i selskabet og ikke har haft noget med selskabets drift eller ledelse at gøre.

Det var Vestre Landsret dog uenig i, og derfor har den stadfæstet skifterettens afgørelse. Finn Brink Andersens seneste konkurskarantæne har som de forrige karantæner en varighed på tre år, der tillægges hans øvrige karantæner. Derfor løber karantænen frem til 2024.

Vestre Landsret står fast: Sønderjysk konkurskonge idømt historisk dom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce