Venstre-folk tavse efter mødet med kommuneforeningerne

Karsten Schøn håber, at man for fremtiden i Venstre kan have en mere åben dialog. Foto: Timo Battefeld

Venstre-folk tavse efter mødet med kommuneforeningerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det var ikke meget Venstres kommuneforeningsformænd ville sige før torsdagens møde i Bramdrupdam. Faktisk vidste de fleste ikke, hvad der reelt var på dagsordenen for mødet, men de, der ville tale med pressen, gik ud fra, at det skulle handle om ledelsen i partiet.

Bramdrupdam: Hvem skal stå i spidsen for Venstre? Skal det fortsat være Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen, eller skal der nye kræfter til?

Sådan lyder spørgsmålene, der ikke har nogle entydige svar. Ledende medlemmer af Venstre mødes nemlig landet over i den indeværende og kommende uge, for at drøfte hvordan partiets ledelse skal se ud i fremtiden. Hvor formanden for Danske Regioner Stephanie Lose tidligere er blevet nævnt som en mulig næstformand.

Torsdag aften mødtes formændene for Ventres kommuneforening i Region Syddanmark til et ekstraordinært bestyrelsesmøde i Bramdrupdam Sports- og Mødecenter lidt uden for Kolding.

Formændene for kommuneforeningerne kom dryssende til hallerne frem mod mødestart. Enkelte tog bagindgangen for at undgå pressen, der have taget plads foran den ene af indgangene. En enkelt, en repræsentant fra Langeland, udtrykte også sin utilfredshed med pressen tilstedeværelse.

- Jeg er skuffet over, at det her er kommet ud til pressen, sagde Peder Hansen fra Langeland inden mødet.

Det var Leif Krarup, formanden for Venstre i Region Syddanmark, der havde indkaldt til mødet, for at vende det der sker i partiet lige nu. Nogle folk fra baglandet havde brug for at få luftet deres frustrationer og få snakket tingene igennem. Og så ville Leif Krarup gerne høre baglandets tanker inden hovedbestyrelsesmødet i Venstre den 31. august.

Karsten Schøn, der er formand for Venstres kommuneforening i Sønderborg, udtrykte følgende inden mødet.

- Jeg har stadig tillid til toppen af ledelsen i partiet. Og min indstilling er, at nu skal vi finde en fornuftig løsning på det her, og så vil jeg høre, hvad de andre har at sige og danne os et indtryk af, hvordan det hele ser ud.

Jeg vil sige, ligesom min kollega i Nordjylland sagde i går. Vi har haft en god, åben og hjertelig drøftelse om partiet her til aften, men hvad mødet helt præcist har handlet om, holder vi internt i partiet.
Leif Krarup, formand for Venstre i Region Syddanmark
Møderne i Venstre
  • 20. august: Kommuneforeningsformændene i Region Hovedstaden


  • 21. august: Kommuneforeningsformændene i Region Nordjylland


  • 22. august: Kommuneforeningsformændene i Region Syddanmark


  • 26. august: Kommuneforeningsformændene i Region Midtjylland


  • 28. august: Kommuneforeningsformændene i Region Sjælland


  • 28. august: Venstre-borgmestre mødes med folketingsgruppen


  • 30. august: Venstres forretningsudvalg


  • 31. august: Hovedbestyrelsesmøde


  • 16. og 17. november: Landsmøde i Venstre
Kilde: Danmarks Radio

Efter mødet

Dørene til mødelokalet i Bramdrupdam Hallen lukkede klokken 19.00 og mødet varede indtil 21.30, hvor Leif Krarup sagde følgende efter mødet.

- Jeg vil sige ligesom min kollega i Nordjylland sagde i går. Vi har haft en god, åben og hjertelig drøftelse om partiet her til aften, men hvad mødet helt præcist har handlet om, holder vi internt i partiet.

Formanden bekræftede dog at eneste punkt på dagsordenen, var ledelsen i paritiet.

Onsdag aften havde formændene for Ventres kommuneforeninger holdt møde i Region Nordjylland. Her bekræftede formanden Pernille Roth til TV2, at formandskabet i partiet havde været et emne på mødet, men at selve drøftelserne holdt de internt i partiet.

Det mangeårige Venstre-medlem Helge Sander sagde onsdag til TV2, at han var bange for, at partiet var nødt til at få frisk vand i karrene. Da det, der sker i øjeblikket, er uholdbart.

Jyllands-Posten skrev torsdag aften, at Venstre i Region Nordjylland har meddelt partitoppen direkte, at de er utilfredse med ledelsen.

I næste uge mødes kommuneforeningsformændene i Region Midtjylland og Region Sjællands samt Venstres borgmestre for ligeledes at drøfte ledelsessituationen i partiet.

Venstre-folk tavse efter mødet med kommuneforeningerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce