VUC-direktør: Vi hænger ikke i en tynd tråd, men der er nogle usikkerheder

VUC Syd i Haderslev fik ny direktør den 1. maj. Asbjørn Nielsen er nu i gang med et større oprydningsarbejde, efter at Styrelsen for Undervisning og Kvalitet har rettet kraftig kritik af blandt andet frås. Nu sætter det nye revisionsfirma, PwC, spørgsmålstegn ved VUC Syds fortsatte eksistens på baggrund af blandt andet uklarheder om tilsagn om lån. Arkivfoto: André Thorup

VUC-direktør: Vi hænger ikke i en tynd tråd, men der er nogle usikkerheder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den nytiltrådte direktør på VUC Syd anerkender de usikkerheder, som revisoren på uddannelsesinstitutionen rejser, men afviser, at VUC Syd er lukningstruet.

Svar: Asbjørn Nielsen, der tiltrådte som direktør på VUC Syd den 1. maj, er på baggrund af den hårde kritik fra Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK) ikke overrasket over revisorens bemærkninger om, at VUC Syds fortsatte drift er truet. STUK har blandt andet kritiseret VUC Syd for frås og krævet 1,2 millioner retur.

Men når der er betydelig tvivl om VUC Syds fortsatte drift, betyder det vel, at I reelt er lukningstruet?

- Jeg ser det som udtryk for revisorsprog. De skal jo forholde sig til den del, fordi der er nogle usikkerheder fra STUK og i forhold til FGU-reformen, siger Asbjørn Nielsen.

Reformen betyder, at der er stor usikkerhed om brugen af bygninger, som VUC har foretaget store investeringer i de seneste år. VUC vil dermed ikke få gavn af sine investeringer.

Er du enig i PwC's vurdering af, at der er usikkerhed om jeres fortsatte eksistens?

- Vi ser ikke noget i sol, måne eller stjerner, der gør, at der ikke vil være noget fremover, der hedder VUC Syd.

Men det er jo det, som revisionsselskabet vurderer, at der er "væsentlig usikkerhed" omkring.

- Ja, de stiller spørgsmål ved det. De siger ikke, at det nødvendigvis bliver sådan.

Usikkerheder

Synes du, PwC's vurdering er overdreven?

- Det vil jeg ikke gå ind i. Vi vil gerne gå proaktivt ind i sagen. Vores hovedformål er at drive en god skole for vores kursister. Vi skal skabe gode tilbud for nuværende og kommende kursister.

Men det kræver, at man kan fortsætte driften, og det er det, der bliver stillet klart spørgsmål ved?

- Ja, de rejser nogle usikkerheder, som der jo er. Vi håber på, at der kommer en afklaring.

Hvis man på baggrund af revisionsbemærkningerne konkluderer, at VUC Syd hænger i en tynd tråd, forstår du så den konklusion?

- Sådan læser jeg det ikke. Vi hænger ikke i en tynd tråd, men der er nogle usikkerheder.

En ekspert kalder sagen meget alvorlig og usædvanlig, når en revisor tager forbehold for den fortsatte drift. Er du enig i det?

- Ja, jeg er helt enig i, at det er usædvanligt, at en offentlig institution står i en sådan sag, hvor vi har disse usikkerheder, siger Asbjørn Nielsen.

Direktøren håber at få en hurtig tilbagemelding fra STUK, men ved ikke, hvornår den kommer. VUC afventer også at høre fra Undervisningsministeriet omkring de nærmere retningslinjer vedrørende FGU-reformen, og hvordan den vil påvirke institutionen.

VUC-direktør: Vi hænger ikke i en tynd tråd, men der er nogle usikkerheder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce