VUC Syd undlod at informere ministerium om store pengeproblemer

Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (Stuk) afsatte i denne uge bestyrelsen for VUC Syd. Dokumenter i sagen viser nu, at uddannelsesinstitutionen ikke informerede styrelsen tilbage i begyndelsen af juli, da VUC?s bestyrelse blev klar over omfanget af de økonomiske problemer. foto: Jacob Schultz.

VUC Syd undlod at informere ministerium om store pengeproblemer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

VUC Syd fik den 2. juli kendskab til, at dets økonomiske problemer var meget store. Alligevel fik Undervisningsministeriet ikke besked, viser dokumenter i sagen.

Finans: VUC Syds bestyrelse undlod at informere Undervisningsministeriet om skolens meget dårlige økonomi i begyndelsen af sommerferien.

Sådan lyder et af flere kritikpunkter fra direktøren i Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (Stuk), der hører under Undervisningsministeriet, i et brev dateret mandag den 10. september til bestyrelsen for VUC Syd. JydskeVestkysten har fået aktindsigt i korrespondancen mellem VUC Syd og Stuk. Den kaster nyt lys over sagen, hvor Stuk tirsdag afsatte bestyrelsen.

I brevet den 10. september skriver styrelsen, at VUC Syds bestyrelse har bragt institutionens videreførelse i fare.

"Dette blev bekræftet ved møde i styrelsen den 28. august 2018, hvor VUC Syds bestyrelsesformand og VUC's direktør oplyste, at VUC Syds bestyrelse allerede den 2. juli havde fuld klarhed over, at institutionen stod i en meget alvorlig økonomisk situation, uden at dette førte til en henvendelse til Undervisningsministeriet".

Det fremgår ikke direkte, hvad der skete den 2. juli, men VUC Syds direktør, Asbjørn Nielsen, oplyser, at det var samme dag, at VUC Syd fik forlænget et bevilget overtræk. Skolens revisor havde tidligere sået tvivl om VUC Syds fremtidige eksistens på grund af aftalens udløb.

Skepsis

Det fremgår samtidig i brevet, at VUC Syds bestyrelsesrepræsentanter på et møde den 7. september ikke formåede at overbevise styrelsen om, at der var iværksat de nødvendige tiltag til at få styr på situationen. Ugen forinden havde VUC Syd kæmpet til det sidste for at sikre finansiering af løn og studieture.

Forud for mødet i styrelsen er VUC Syd i slutningen af august blevet bedt om at sende et budget for likviditet og drift i 2018 og 2019. Deadline for redegørelsen er den 6. september klokken 16. VUC Syd arbejder på sagen helt frem til deadline. Dagen før har styrelsen været i kontakt med bestyrelsesformand Signe Knappe. I en intern mail i styrelsen fremgår det, at styrelsen er meget skeptisk over for forholdene på VUC Syd.

"Hovedproblemet er, at de mangler historik. Kun to personer, herunder Asbjørn (Nielsen, direktør på VUC Syd, red.), kan finde tingene frem. Alt foregår manuelt," skriver direktøren i Stuk, Birgitte Hansen, som på baggrund af samtalen med Signe Knappe konkluderer om det materiale, der er på vej:

"Jeg sagde, at det ikke var, hvad vi havde håbet på og forventet, men at jeg jo kun kan tage det til efterretning."

Ikke overbevisende

Den 6. september klokken 16.02 skriver VUC Syds direktør, Asbjørn Nielsen, til styrelsen, at man har sendt budget som aftalt dagen før med Signe Knappe.

Birgitte Hansen svarer straks, at hun "understreger, at materialet ikke modsvarer det materiale, styrelsen har udbedt sig".

Det fremgår, at styrelsen ønsker "et dækkende og detaljeret drifts- og likviditetsbudget for 2018 og 2019. Herudover bad vi om en redegørelse for skolens forventede kreditfaciliteter i forhold til bank, realkreditinstitut med flere".

På mødet den 7. september må styrelsen konstatere, at bestyrelsesrepræsentanterne ikke overbeviser den om, at den fortsat kan tage hånd om problemerne på VUC Syd.

Blandt andet havde bestyrelsen på forhånd "kun indsendt en lille del" af det ønskede materiale. Samtidig kunne de fremmødte fra VUC Syd "ikke redegøre hverken fyldestgørende eller tilstrækkeligt for VUC Syds nuværende meget alvorlige situation. Desuden havde bestyrelsen ikke truffet beslutninger om at iværksætte foranstaltninger, som er nødvendige i den nuværende situation".

Formand for den nu afsatte bestyrelse på VUC Syd, Signe Knappe, ønsker ikke at kommentere sagen.

VUC Syd undlod at informere ministerium om store pengeproblemer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce