VUC Syd trækker flere fyringer tilbage

Det er anden gang i år, at VUC Syd må gennem en massefyring. Foto: Jacob Schultz

VUC Syd trækker flere fyringer tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Syv påtænkte afskedigelser er blevet trukket tilbage i VUC Syds seneste store fyringsrunde. Det skyldes, at VUC Syd har modgaget et tilsvarende antal opsigelser. Dermed er 44 ansatte nu officielt fyret i den seneste fyringsrunde.

Fyringer: En række påtænkte afskedigelser er blevet trukket tilbage på VUC Syd. I alt 44 ansatte afskediges, og dermed har VUC Syd trukket syv af de påtænkte afskedigelser, skolen annoncerede i starten af november, tilbage.

Samtidig har 18 medarbejdere fået endelig besked om, at de vil blive overdraget til den nye FGU-institution fra 1. august 2019, skriver skolen i en pressemeddelelse.

VUC Syds direktør, Asbjørn Nielsen, ønsker ikke at kommentere afskedigelserne, da der er tale om personalesager omfattet af tavshedspligt, skriver skolen.

Han oplyser dog til JydskeVestkysten, at de syv påtænkte afskedigelser, der nu er trukket tilbage, skyldes, at skolen har modtaget et tilsvarende antal opsigelser.

Sagen kort
  • 19. juni fik 47 medarbejdere at vide, at de skulle fyres i en fyringsrunde, hvor i alt 71 stillinger skulle nedlægges. I høringsperioden blev en række fyringer dog trukket tilbage, og i alt 34 medarbejdere fik en fyreseddel.
  • I starten af november varslede VUC Syd igen fyringer. Denne gang af 51 medarbejdere.
  • Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (Stuk) afsatte 11. september bestyrelsen på VUC Syd, som dermed kun nåede godt fire måneder på posten.
  • Stuk mente ikke, at planen for genopretning af den økonomisk trængte uddannelsesinstitution var tilstrækkelig.
  • Samtidig havde VUC Syd ikke informeret Stuk om de økonomiske problemer, da det stod bestyrelsen klart i begyndelsen af juli.
  • Stuk indsatte derpå et midlertidigt styre på fire personer, som frem til 15. januar skal afklare VUC Syds fremtid.
  • Styret skal blandt andet danne sig et overblik over VUC Syds likviditetsbehov og sikre, at der er penge til driften.

Anden fyringsrunde

Det er ikke første gang, at VUC Syd i år trækker fyringer tilbage. I årets første store fyringsrunde i juni varslede VUC Syd, at der skulle fyres 47 ansatte. Det tal blev dog senere til 34, da en række af fyringerne blev trukket tilbage. Dengang var det primært hf-undervisere med manglende faglige- eller pædagogiske kompetencer, som blev afskediget. Denne gang har der primært været tale om AVU-lærerstillinger, kantinemedarbejdere og tekniske- og administrative funktioner.

Dermed er i alt 78 medarbejdere på VUC Syd blevet fyret i år, ligesom der også er blevet nedlagt en lang række stillinger gennem blandt andet frivillige fratrædelser.

VUC Syd trækker flere fyringer tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce