VUC Syd-lærere får fyreseddel på tirsdag

Underviserne på VUC Syd får tirsdag at vide, om de er fyret. Arkivfoto: André Thorup.

VUC Syd-lærere får fyreseddel på tirsdag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

VUC Syd melder tirsdag ud, hvor mange og hvilke undervisere der skal afskediges på grund af manglende pædagogiske og faglige kompetencer.

Fyringer: Underviserne på VUC Syd får tirsdag at vide, om de kan fortsætte i deres job, eller om de må se sig om efter et andet. Her holder VUC Syd nemlig afskedigelsessamtaler med en række af de undervisere, som mangler faglige og pædagogiske kompetencer, oplyser VUC Syds direktør, Asbjørn Nielsen.

VUC Syd udarbejdede tidligere på året en oversigt over cirka 120 underviseres kompetencer. Det viste sig, at 20 lærere mangler faglige kompetencer og pædagogikum, mens 36 ikke har pædagogikum for at opnå fuld undervisningskompetence.

Asbjørn Nielsen var mandag til møde hos Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK) i København, og her blev han ifølge eget udsagn "klogere på nogle ting" i forhold til muligheden for at håndtere situationen med de 56 undervisere, som mangler enten faglige eller pædagogiske kompetencer til at undervise. STUK har krævet, at alle hf-undervisere inden for ét år har fuld undervisnings- og pædagogisk kompetence.

Direktøren vil ikke løfte sløret for, hvor mange han planlægger at afskedige.

Asbjørn Nielsen fortalte i starten af juni, at der bliver tale om et tocifret antal afskedigelser.

VUC Syds bestyrelse mødes til ekstraordinært møde mandag aften for at diskutere sagen.

VUC Syd-lærere får fyreseddel på tirsdag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce