VUC Syd får forlænget afgørende banklån

VUC Syd-direktør Asbjørn Nielsen er ikke overraskende glad for, at VUC Syd nu har landet en ny kreditaftale med banken. Det giver ro på den front, siger han. Foto: Jacob Schultz.

VUC Syd får forlænget afgørende banklån

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

VUC Syd har landet en ny aftale med banken om en forlængelse af et bevilget overtræk på 19 millioner kroner. Banklånet udløb den 1. juli og fik revisor til at så tvivl om VUC Syds fremtid.

Økonomi: Der er faldet lidt mere ro over VUC Syds fremtid, efter den skandaleramte uddannelsesinstitution i forrige uge nåede til enighed med banken om en forlængelse af et bevilget overtræk på 19 millioner kroner. VUC Syds direktør Asbjørn Nielsen fortæller, at man den 2. juli fik lavet en kreditaftale med banken.

- Jeg vil ikke gå i detaljer om aftalen, men det er en kreditaftale, der dækker fremover, siger Asbjørn Nielsen.

Den oprindelige aftale med banken udløb den 1. juli. VUC Syds revisor, PwC, har i årsrapporten for 2017 påpeget, at der blandt andet på grund af usikkerhederne om overtrækket er tvivl om VUC Syds evne til at fortsætte driften. Asbjørn Nielsen har tidligere udtalt, at han ikke mener, at VUC Syds fremtid afhænger af at opnå en aftale om banklånet. Alligevel er han nu lettet over, at der nu er landet en aftale.

- Det er selvfølgelig en god ting og er godt i forhold til den situation, vi er i. Det giver i hvert fald ro på den front, siger han.

VUC Syd-sagen kort
  • Sagen om VUC Syd begyndte i juni sidste år med en historie om en dyr studietur til USA for bestyrelsen og den øverste ledelse. To dage senere valgte den daværende direktør, Hans Jørgen Hansen, at fratræde sin stilling.
  • En advokatundersøgelse, som Kammeradvokaten skal stå for, skal undersøge både den tidligere bestyrelse, den tidligere direktør og de tre suspenderede vicedirektører. Desuden har Stuk bedt Kammeradvokaten om at indbringe den fyrede revisor, EY, for Revisornævnet.
  • I juni blev 47 ansatte fyret - heraf 31 hf-undervisere. Fyringerne skyldtes et faldende kursisttal, og at næsten halvdelen af lærerne på VUC Syd ikke har de nødvendige faglige eller pædagogiske kompetencer til at undervise.
  • Styrelsen for Undervisning og Kvalitet kom tidligere på året med en heftig kritik af flere forhold på VUC Syd og krævet 1,2 millioner tilbagebetalt fra VUC Syd.

Stadig flere sager

Det betyder dog langt fra, at Asbjørn Nielsen er færdig med at rydde op på skolen, der siden juni 2017 har været præget af den ene skandale efter den anden. Der er nemlig stadig en række sager, der mangler afklaring. Kammeradvokaten skal blandt andet starte en undersøgelse af den tidligere ledelse, Gymnasielærernes fagforening, GL, har varslet, at den måske vil føre faglige sager i forbindelse med fyringen af i alt 31 hf-undervisere, og så er der fortsat en tilsynssag hos Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, hvor et eventuelt mllionkrav stadig kan slå benene væk under VUC Syd. Asbjørn Nielsen forventer ikke, at der sker mere i de sager før efter sommerferien.

VUC Syd får forlænget afgørende banklån

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce