Ulla Terkelsen 75 år: Fuldblodsreporter har hele verden som arbejdsplads

Journalist Ulla Terkelsen fylder onsdag den 15. maj 75 år. Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Ulla Terkelsen 75 år: Fuldblodsreporter har hele verden som arbejdsplads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ulla Terkelsen har altid haft udlængsel og gennem sin tv-karriere dækket begivenheder mange steder på kloden. Den 15. maj fylder hun 75 år.

København. Der er næppe mange seere, som ikke kender Ulla Terkelsen, for hun har gennem snart seks årtier rapporteret ud i stuerne om alt fra krig til kongestof for både DR og TV2.

Ulla Terkelsen fylder 75 år onsdag den 15. maj og har alle dage været en nysgerrig og rastløs fuldblodsreporter.

- Jeg arbejder ikke som journalist. Jeg er journalist, som hun understregede i et interview med Berlingske i 2004.

Ulla Terkelsen - der også er kendt for sine farvestrålende tørklæder på skærmen - blev uddannet 1964-1967 på den nu hedengangne Aarhus-avis Demokraten. Forinden var hun blevet student fra Aarhus Katedralskole og havde tilbragt et år i Polen med sin ungdomskæreste, Svend Terkelsen. Derpå rykkede hun til London som freelancer og grundlagde den karriere som udenrigsreporter, der har defineret hendes liv og bragt hende rundt i store dele af verden.

Den første nyhedschef på TV2

Frem til 1984 arbejdede hun for Danmarks Radio som journalist og korrespondent i København, London og Washington. Da monopolbruddet kom med TV2, kaprede den nye konkurrent den erfarne DR-journalist Ulla Terkelsen. Fra 1987 var hun gennem fem år den første nyhedschef på TV2, og hun tilskrives en del af æren for, at det på få år lykkedes opkomlingen i Odense at overhale DR på seertal.

Siden rapporterede hun i otte år hjem fra Berlin og Bruxelles, så fra London, så Paris og senere Kabul i Afghanistan. Rastløshed er ikke noget negativt, men en energikilde, mener hun. Og en tilværelse baseret på pensionsopsparing, boliginvestering og overvejelser om fremtiden har aldrig trukket.

Ulla Terkelsen har skrevet flere bøger, herunder tre i 1970'erne fra tiden som korrespondent i Storbritannien. I 2011 kom "Vi kan sove i Flyvemaskinen" om hendes liv som international korrespondent, og i 2016 "Med kærlig hilsen - Historier fra Europa og omegn".

Hun bor i dag i Cannes i Sydfrankrig. Ulla Terkelsen har både en søn og børnebørn - samt et ridderkors.

Ulla Terkelsen 75 år: Fuldblodsreporter har hele verden som arbejdsplads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce