Ukendt esbjergenser sprænger socialdemokratisk liste

Med 8607 personlige stemmer blev Anders Kronborg Socialdemokratiets nummer to i Sydjyllands Storkreds. Foto: André Thorup

Ukendt esbjergenser sprænger socialdemokratisk liste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvis han var lige så stor i resten af Syd- og Sønderjylland, som han er i Esbjerg og omegn, så havde han slået alle rekorder. Socialdemokraten Anders Kronborg overhalede alligevel flere store S-navne i Sydjyllands Storkreds.

Overraskelse: Anders Kronborg. Tjah, bum-bum. Sådan vil mange syd- og sønderjyder nok tænke, men de kender ham i Vestjylland. Den læreruddannede socialdemokrat opnåede nyvalg til Folketinget med 8607 personlige stemmer og blev dermed kun overgået af Benny Engelbrecht på S-listen i Sydjyllands Storkreds.

- Det skal jeg lige vænne mig til. Jeg synes, det er en meget, meget stor gestus, som især borgerne i Vestjylland viser mig. Det er rigtig mange personlige stemmer, jeg får, siger Anders Kronborg.

37-årige Anders Kronborg har boet i Esbjerg hele sit liv og havde indtil 2017 siddet i Esbjerg Byråd i 12 år. Han valgte imidlertid ikke at genopstille, da han var blevet valgt som Socialdemokratiets kandidat i Esbjerg By-kredsen.

- Vi har også gamblet lidt med det, for jeg sad på en meget central placering i Esbjerg Byråd. Jeg var mit partis nummer to, jeg sad i økonomiudvalget, jeg var udvalgsformand. Det var klart, det var en platform, der kunne være god i en valgkamp, men det kunne jeg simpelthen ikke forlige mig med i forhold til dobbeltmandat. Jeg gerne vil gøre tingene fuldt og helt, forklarer Anders Kronborg.

Vi har også gamblet lidt med det, for jeg sad på en meget central placering i Esbjerg Byråd.
Anders Kronborg (S), nyvalgt folketingsmedlem

Hænderne i mulden

Anders Kronborg har derfor været uden for praktisk politik i halvandet år, og det har givet plads til, at han kunne komme tilbage sit job som lærer på fuld tid, fordi han var på nedsat tid som byrådsmedlem.

- Jeg har været ude på en folkeskole og mærke tilstanden på den offentlige sektor. Det handler også om autenticitet. Esbjergenserne kan godt se, jeg er en Esbjerg-dreng. Jeg bor og lever i Esbjerg, siger Anders Kronborg, som også peger på, at han har erfaring med livet uden for Christiansborg.

- Jeg kommer ikke lige efter at have læst statskundskab, jeg har faktisk haft hænderne nede i den vestjyske muld.

Han er glad for sit eget valg, men også på sin bys vegne, fordi den bliver bredt repræsenteret på Christiansborg.

- Jeg er på områdets vegne glad for, at vi både har fået Henning Hyllested (EL), Ulla Tørnæs (V) og Henrik Dahl (LA) valgt. Selvom vi kommer fra forskellige partier og har forskellige holdninger, så har vi i valgkampen haft et rigtig godt samarbejde. Det er tre personer, jeg holder meget af, så jeg er ikke i tvivl om, at vi får et godt samarbejde på Christiansborg, understreger Anders Kronborg.

Ukendt esbjergenser sprænger socialdemokratisk liste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce