Tusindvis af regionsansatte er blevet gladere på arbejdet

Mange ansatte i Region Syddanmark indikerer, at arbejdsmiljøet er bedre end i 2016. Den største fremgang er sket hos Sygehus Sønderjylland, der lå i bund ved sidste måling. På billedet er det de ansatte på Urinvejskirurgisk afdeling i Sønderborg, som har fundet smilet frem igen. Arkivfoto: Timo Battefeld

Tusindvis af regionsansatte er blevet gladere på arbejdet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trivslen er steget på en række af Region Syddanmarks enheder. Kun i psykiatrien er arbejdsglæden faldet en smule, mens den er steget fem steder.

Sundhed: Mange ansatte i Region Syddanmark smiler lidt mere, end de gjorde tidligere.

En stor undersøgelse af trivslen viser således, at der er stor fremgang at spore hos flere af regionens enheder sammenlignet med samme måling sidste år eller i 2016.

På fem ud af otte enheder er trivslen steget, mens den er status quo to steder og faldet en smule et enkelt sted.

Særligt har to områder, der har været plaget af lav trivsel, løftet sig markant. Ambulance Syd og Sygehus Sønderjylland går fra en score på henholdvis 70 og 68 til 76 og 77 på en skala fra 0-100. De ligger nu over gennemsnittet på 75, hvilket er en fremgang på et point. Sygehus Lillebælt, der også lå i top for to år siden, indtager igen en topplacering. Det sker på baggrund af et løft på tre point fra 75 til 78. Lavest ligger psykiatrien, som er faldet et point og nu scorer 73 point.

Sagen kort
84 procent af regionens ansatte har svaret på en stor trivselsundersøgelse i efteråret.Tallene i tabellen er indekstal mellem 0-100 og er beregnet på baggrund af et gennemsnit af en række underliggende spørgsmål. Parentesen efter tallet indikerer, om der er fremgang forhold til 2016 (2017 for Ambulance Syd).Trivslen fordelt på regionens otte enheder.
  • Sygehus Lillebælt: 78 (+3)
  • Sygehus Sønderjylland: 77 (+9)
  • Regionshuset inkl. satelitter: 77 (+1)
  • Ambulance Syd: 76 (+6)
  • Odense Universitetshospital: 75 (-)
  • Sydvestjysk Sygehus: 74 (+1)
  • Socialområdet: 74 (-)
  • Psykiatrien: 73 (-1)

Indsats

Ud over trivsel måler regionen også på temaer som social kapital, arbejdsopgaver og udvikling. Her er den samlede score i regionen steget mellem et og to point.

Regionsdirektør Jane Kraglund mener, at fremgangen på Sygehus Lillebælt, Ambulance Syd og Sygehus Sønderjylland er udtryk for enhedernes store arbejde med arbejdsmiljøet.

Lone Rasmussen, der er næstformand i Hovedudvalget i Region Syddanmark, glæder sig over, at de cirka 25.000 ansatte i regionen overordnet mener, at de har en god arbejdsplads.

- Men jeg er selvfølgelig meget opmærksom på, at der i det store billede gemmer sig nuancer, og at medarbejderne i psykiatrien faktisk har oplevet et fald i deres trivsel. Det skal vi tage hånd om, når vi herefter går i dialog om MTU-resultaterne, siger Lone Rasmussen i en pressemeddelelse.

Svarprocenten i dette års medarbejderundersøgelse er markant højere end i 2016. Dengang svarede 80 procent. I år har 84 procent svaret.

Tusindvis af regionsansatte er blevet gladere på arbejdet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce