Tæt på at give op: Hans løb fra Guderup til Grenen

Den neongrønne hue har fulgt Hans på ruten. Det samme har kulden, blæsevejret og enkelte glimt af solen. Privatfoto.

Tæt på at give op: Hans løb fra Guderup til Grenen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tidligere alkoholiker Hans Rønn Pedersen startede lørdag sin løbetur fra Guderup til Skagen. Onsdag var han ved at give op med skinnebensbetændelse i det ene ben, ømme muskler og en næsten frossen krop, men han fortsatte og nåede målet torsdag eftermiddag.

Skagen: Hans Rønn Pedersen har haft fire par løbesko med på sin tur. Torsdag morgen behøvede han dog ikke vælge imellem skoene: Med de hævede fødder kunne han nemlig kun passe det største par.

Det blev i det par løbesko, at han torsdag eftermiddag krydsede målstregen i Skagen efter 450 kilometer på de danske veje. Hans har på seks dage løbet hele vejen fra Guderup på Als til Grenen i Skagen. Han har gjort det for at vise, at der er andre veje ud af et alkoholmisbrug og for at sætte fokus på de pårørende til en alkoholiker. Hans var nemlig alkoholiker i mange år.

Men han har også gjort det for at udfordre sig selv, og den udfordring har han overvundet.

- Jeg er jo selvfølgelig glad og helt vildt lettet over, at moralen holdt trods alt. Men nu hvor jeg har fået lov til at køle lidt ned, kan jeg godt mærke, at min krop er øm, griner Hans.

En tudetur

Den værste dag ud af de seks var onsdag. Det regnede, blæste og en skinnebensbetændelse havde sat sig i Hans' venstre ben dagen forinden. Han var gennemblødt, og kulden sad i knoglerne. De sidste mange kilometer var han nødt til at tage gående, og for at holde varmen måtte han låne sin søns jakke.

Det blev for meget.

- Jeg stortudede. Jeg hulkede simpelthen, siger Hans.

- Jeg var så desperat. Min krop gjorde ondt, når jeg løb. Jeg frøs og kunne slet ikke holde varmen i regnen. Jeg har aldrig været nede i så dybt et hul. Hvis min knægt i bilen havde spurgt, om vi skulle vende om, så havde jeg sagt ja.

Men forslaget om at vende om kom aldrig på bordet. Han kom igennem dagen, og om aftenen tikkede flere positive kommentarer ind på Hans' Facebook-side "En alkoholiker løber og fortæller". En kaldte ham en 'fighter helt uden sammenligning', en anden opfordrede ham til at holde ud. Med støtten fra både det digitale heppekor og familien trak Hans i sit største par løbesko torsdag morgen og satte kurs mod Grenen.

På det sidste stykke af ruten fik han selskab af sin søn og stedsøn, og på spidsen af Danmark stod hans familie og ventede med flag og banner.

Hans Rønn Pedersen nåede i mål.

Tæt på at give op: Hans løb fra Guderup til Grenen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce