Sydjyder har nemmere ved at sælge boligen: Færre huse er til salg i mere end et år

Nye tal fra boligsiden.dk viser, at andelen af huse, der har været til salg meget længe, er faldende. Arkivfoto

Sydjyder har nemmere ved at sælge boligen: Færre huse er til salg i mere end et år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Huse med en liggetid på mellem et og to år eller længere er blevet sjældnere på boligmarkedet i Sydjylland. Det viser nye tal fra Boligsiden.dk. På landsplan ligger Sydjylland dog i den tunge ende.

Boligsalg: Boligmarkedet har de seneste år været i klar fremgang i Sydjylland og på landsplan. Det smitter nu også af på nogle af de boliger, der er sværest at sælge. Det viser nye tal fra boligsiden.dk.

I februar 2015 var det mere end hver femte bolig til salg i Sydjylland, som havde været til salg i mellem et år og to år, mens lige knap hver syvende bolig havde ligget i over to år.

Det tal er nu faldet til, at det kun er lige knap hver syvende bolig i Sydjylland, der har en liggetid på mellem et og to år, mens kun hver ottende bolig har været til salg i mere end to år.

- Det samlede udbud af huse har i de seneste år været nogenlunde konstant, og salget er i den periode steget år for år. Der er altså en relativt stor udskiftning i salgsemnerne, og derfor er der også færre huse, der kommer til at ligge til salg i lang tid, siger boligøkonom og kommunikationsdirektør Birgit Daetz fra boligsiden.dk i en pressemeddelelse.

Det samlede udbud af huse har i de seneste år været nogenlunde konstant, og salget er i den periode steget år for år. Der er altså en relativt stor udskiftning i salgsemnerne, og derfor er der også færre huse, der kommer til at ligge til salg i lang tid.
Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør hos boligsiden.dk

Sydjylland ligger tungt

I forhold til udviklingen på landsplan ligger Sydjylland dog i den tunge ende. Kun i Nordjylland og Vestjylland er andelen af huse med en liggetid på mere end to år højere i januar 2019, og i Vestjylland har de i samme måned en højere andel af huse, der har været til salg i mellem et år og to år.

Ifølge Birgit Daetz kan tallet formentlig snart ikke blive lavere.

- Det kan godt være, at andelen stadig kan blive en lille smule lavere, men det kræver dels, at nogle af de huse, der nu har ligget i et, to eller flere år, kommer af udbudslisterne. Dels kræver det, at hussalget overgår sig selv igen i 2019. Og foreløbig ser det meget godt ud. I hvert fald var årets første måned den bedst sælgende januar i dette årti, siger Birgit Daetz.

I januar blev der solgt 3.458 huse på landsplan.

Sydjyder har nemmere ved at sælge boligen: Færre huse er til salg i mere end et år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce