Syddanmark har den bedste bredbåndsdækning

Region Syddanmark topper listen over de områder i hele landet, der har den bedste bredbåndsdækning. 92 procent af samtlige husstande har adgang til 100 Mbit/s download. Pressefoto: SE

Syddanmark har den bedste bredbåndsdækning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den årlige kortlægning af bredbåndsdækningen viser store regionale forskelle. Region Syddanmark har den bedste dækning, mens Region Sjælland halter efter.

Digitalt: Vores muligheder for at streame, surfe, maile og chatte har aldrig været bedre. 88 procent af de danske husstande og virksomheder har adgang til mindst 100 Mbit/s. Men dækningsprocenten varierer dog markant mellem landsdelene, viser den seneste opgørelse "Bredbåndsdækning i Danmark 2016", som netop er udkommet.

Her i Region Syddanmark kan vi bryste os af at toppe listen over hurtigt bredbånd med en dækning på 92 procent mod f.eks. Region Sjællands 77 procent. Med til billedet hører dog, at Sjælland er inde i en rivende udvikling, der på blot et år øgede dækningen 11 procentpoint.

- Hvert år investerer teleselskaberne adskillige milliarder i udrulning af infrastruktur. Derfor har vi i Danmark en international set høj udbredelse af lynhurtigt internet. Kortlægningen viser, at flere og flere kommer med år for år. Kortlægningen viser dog også, at visse dele af landet halter noget efter. Det er her, at vi med bredbåndspuljen kan forsøge at lukke nogle af de huller, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt i en pressemeddelelse.

Der er geografiske forskelle i dækningen med højhastighedsbredbånd. Generelt set er der god dækning med højhastighedsnet på mindst 100 Mbit/s download og 30 Mbit/s upload i byområder over hele landet, hvor hovedparten af boligerne og virksomhederne er placeret. De dårligst dækkede områder er de steder, hvor der ikke er udrullet fiber- eller kabel tv-bredbånd, og hvor der bor færre, og hvor færre driver virksomhed. /exp

 

 

 

 

 

Syddanmark har den bedste bredbåndsdækning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce