Studenterformand bakker op: Kan godt forstå, at Obama skal kontrollere spørgsmål

Barack Obama skal have alle spørgsmål til kontrol før sit besøg i Kolding den 28. september. Det er forståeligt, mener formand for Syddanske Studerende, Stine U. Maach. Foto: Scanpix/M. Spencer Green

Studenterformand bakker op: Kan godt forstå, at Obama skal kontrollere spørgsmål

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kontrol: Det er forståeligt, at Barack Obama skal have samtlige spørgsmål til kontrol, inden arrangementet i Kolding den 28. september.

Sådan lyder det fra formanden for Syddanske Studerende, Stine U. Maach, efter at JydskeVestkysten onsdag på baggrund af en aktindsigt skrev, at USA's tidligere præsident har krævet kontrol over såvel spørgsmål, som presseakkreditering og pressemeddelelse i forbindelse med hans besøg i Kolding.

- Jeg synes, det er fint nok, at han skal sortere politiske spørgsmål fra. Ikke fordi, han ikke vil svare, men fordi der er tradition for, at tidligere præsidenter ikke udtaler sig politisk om USA. Er der nogle mere dybegående spørgsmål, har han desuden mulighed for at forberede sig, siger hun.

SDU betaler en million for arrangementet. Kunne man for de penge ikke forvente en mere fri adgang til at stille Obama spørgsmål?

- Jo, men lige præcis for det her arrangement kan jeg godt forstå hans motivation for gerne at ville have det på forhånd, siger Stine U. Maach, der selv studerer statskundskab på SDU i Odense.

Obama-besøget
  • Obama gæster Kolding den 28. september 2018.
  • Han skal tale foran cirka 700 mennesker i atriumgården på Syddansk Universitet - heriblandt 200 studerende, erhvervsfolk og lokale repræsentanter.
  • Obama er på scenen en time fra 11.45-12.45, hvor han skal interviewes af Business Koldings direktør, Morten Bjørn Hansen.
  • Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) deltager i arrangementet, hvor han også skal tale, oplyser Statsministeriet.
  • Samme dag skal Barack Obama videre til Amsterdam, hvor han skal deltage i en konference om eftermiddagen.
  • Kolding Kommune og SDU har bidraget økonomisk til arrangementet med henholdsvis 750.000 kroner og en million kroner.

Ifølge hende har SDU nu fordelt billetterne til de studerende, og i kraft af hendes titel som formand for de studerende er hun selv blandt de heldige, der skal deltage i arrangementet. Hun ved ikke, om de studerende får mulighed for at stille Obama spørgsmål under arrangementet, sådan som det ifølge en aktindsigt var på tale inden arrangementets offentliggørelse i august.

Er det acceptabelt, hvis de studerende ikke får lov til at stille spørgsmål prisen taget i betragtning?

- Det kunne være meget spændende og sjovt, hvis det kunne lade sig gøre, men jeg ved, at arrangementet i forvejen er presset på tid, og Obama har selv et langt oplæg, siger Stine U. Maach.

Onsdag udtalte prorektor Bjarne Graabech Sørensen, at han heller ikke ved, hvorvidt de cirka 200 studerende får mulighed for at stille spørgsmål. Det er op til arrangøren, Foreningen Business Kolding, som ikke vil kommentere sagen.

Studenterformand bakker op: Kan godt forstå, at Obama skal kontrollere spørgsmål

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce